Εγκαινιάστηκε το πρώτο Κοινωνικό Πλυντήριο στο Δήμο Αθηναίων

Εγκαινιάστηκε την Τρίτη το πρώτο Κοινωνικό Πλυντήριο στην Ελλάδα από το δήμαρχο Αθηναίων Γιώργο Καμίνη σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο στον Κόμβο Αλληλοβοήθειας Πολιτών του Δήμου Αθηναίων (στο Παλιό Φρουραρχείο απέναντι από τον σταθμό Λαρίσης).

Η καινούργια αυτή δομή θα λειτουργήσει πιλοτικά έως τις 31 Δεκεμβρίου, οπότε και θα μπει σε πλήρη εφαρμογή. Δέκα χιλιάδες οικογένειες, αριθμός που αντιστοιχεί σε περίπου 26.000 άτομα, εκ των οποίων 5.500 παιδιά, εξυπηρετούνται από το Κέντρο Υποδοχής και Αλληλεγγύης του Δήμου Αθηναίων (ΚΥΑΔΑ), δομή του οποίου αποτελεί ο Κόμβος Αλληλοβοήθειας Πολιτών, και θα έχουν ελεύθερη πρόσβαση στο κοινωνικό πλυντήριο. «Πρόκειται για ευπαθείς κοινωνικά ομάδες, οικογένειες που δεν έχουν ρεύμα και νερό, αστέγους, και άλλους συμπολίτες μας» ανέφερε ο κ. Καμίνης, προσθέτοντας πως «ήταν μια απολύτως αναγκαία υπηρεσία που έπρεπε να έχουμε».

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλα sites δεν θα δημοσιεύονται. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.