Σχεδόν οι μισοί δεν θυμόμαστε πραγματικά γεγονότα

Πάνω από 8 έρευνες σε δείγμα 400 ανθρώπων πραγματοποίησε το πανεπιστήμιο του Γουόργουικ για να διαπιστώσει ότι σχεδόν οι μισοί μπλέκουν τις αληθινές με τις ψεύτικες αναμνήσεις.

Τα τεστ μνήμης συμπεριλάμβαναν ερωτήσεις για καταστάσεις όπως βόλτες με αερόστατο, φάρσες σε καθηγητές ή οικογενειακούς γάμους.

Τα αποτελέσματα της έρευνας έδειξαν ότι περίπου οι μισοί συμμετέχοντες πίστεψαν ότι "με κάποιον τρόπο" είχαν βιώσει εμπειρίες που δεν τους ανήκαν.

Ο δρ. Κίμπερλυ Γουέηντ παρατήρησε ότι: "Γνωρίζουμε πως πολλοί παράγοντες επηρεάζουν την δημιουργία ψεύτικων αναμνήσεων και εντυπώσεων - όπως επί παραδείγματι η συνεχής απαίτηση από κάποιον να θυμηθεί ένα ψεύτικο γεγονός. Ωστόσο δεν μπορούμε ακόμα να αντιληφθούμε πώς αλληλεπιδρούν όλοι αυτοί οι παράγοντες."

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλα sites δεν θα δημοσιεύονται. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.