Διαβάστε στο Documento

Documento Newspaper

Ευρωκοινοβούλιο: Οι Σοσιαλιστές σπάνε τη συμμαχία με την Δεξιά

Κοντά στην κατάρρευση βρίσκεται η πλειοψηφική συμμαχία του ευρωκοινοβουλίου μεταξύ Σοσιαλιστών και Ευρωπαϊκου Λαϊκου Κόμματος, καθώς η ομάδα των πρώτων δήλωσε πως δε θα στηρίξει τον επόμενο υποψήφιο πρόεδρο του κοινοβουλίου που προτείνει το ΕΛΚ.

«Αγαπητέ Βέμπερ, η συνεργασία μας έληξε», δήλωσε στο Στρασβούργο ο ηγέτης των Σοσιαλιστών Τζιάνι Πιτέλα, απαντώντας στην επίσημη πρόταση που του έγινε από τον ηγέτη του ΕΛΚ Μάνφρεντ Βέμπερ να ανανεωθεί η συμμαχία ενόψει της ψήφου του Ιανουαρίου.

Σύμφωνα με τον Πιτέλα, η λήξη της συμμαχίας θα πλήξει τη γοητεία που ασκούν τα αντισυστημικά κόμματα, τα οποία αντλούν τις ψήφους τους κυρίως προπαγανδίζοντας ότι όλα τα μετριοπαθή κόμματα έχουν την ίδια ατζέντα, παρά τις όποιες ιδεολογικές διαφορές τους. Επομένως, παρότι το ΕΛΚ στήριξε την υποψηφιότητα Σουλτς το 2014, πιστεύοντας ότι σε δυόμισι χρόνια οι Σοσιαλιστές θα στηρίξουν τον δικό του υποψήφιο, τα δεδομένα σήμερα είναι διαφορετικά, καθώς το ΕΛΚ διαθέτει μόνο 215 από τις 751 έδρες του Κοινοβουλίου, άρα έχει ανάγκη τις συμμαχίες.

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.