Νέα έρευνα δικαιώνει τη σημασία του οργασμού

Μια νέα, εξαιρετικά ενδιαφέρουσα θεωρία για τον ρόλο του οργασμού στις ερωτικές σχέσεις παρουσιάζει επιστημονική μελέτη που δημοσιεύεται στην επιθεώρηση

 Οι μέχρι τώρα επικρατέστερες θεωρίες για την εμφάνιση του οργασμού ήταν η ψυχολογική και σωματική ικανοποίηση, η ψυχολογική τόνωση του συντρόφου και, πιο πρόσφατα, η διευκόλυνση της αναπαραγωγής. Η νέα μελέτη έρχεται να ρίξει στο τραπέζι έναν ακόμη –κάπως ψυχρό– λόγο.

Σύμφωνα με την ψυχολόγο Δρ Νταϊάνα Φλίσμαν από το Πανεπιστήμιο του Πόρτσμουθ, ο οργασμός αποτελεί κατά κάποιο τρόπο την κινητήρια δύναμη στην «αγορά» της ερωτικής σχέσης, όπου αυτός που το προσφέρει αναμένει ως «αντάλλαγμα» τη συνέχιση της «σεξουαλικής συναλλαγής».

Η έντονη σεξουαλική απόλαυση, αναφέρει η ερευνήτρια, λειτουργεί ως ενθάρρυνση του ερωτικού συντρόφου. Δεδομένου ότι ο γυναικείος οργασμός είναι λιγότερο συχνός από τον ανδρικό, η ερευνήτρια εκτιμά ότι η γυναικεία σεξουαλική απόλαυση αποτελεί πολύ πιο ισχυρή μορφή ενθάρρυνσης.

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλα sites δεν θα δημοσιεύονται. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.