Προϋπολογισμός 5.000.000€

Νέο Κέντρο Υγείας στο Κερατσίνι

Την ανέγερση νέου Κέντρου Υγείας Αστικού Τύπου στον Δήμο Κερατσινίου - Δραπετσώνας, συνολικής δαπάνης 5.000.000 ευρώ, εξασφάλισε η Περιφέρεια Αττικής. Συγκεκριμένα, η Περιφερειάρχης Ρένα Δούρου υπέγραψε την απόφαση της ένταξης της Πράξης «Ανέγερση Κέντρου Υγείας Αστικού Τύπου - Υγειονομείου (Κερατσινίου)» στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Αττική 2014 - 2020».

Το έργο κρίνεται αναγκαίο για την ενίσχυση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (Π.Φ.Υ.) στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Κερατσινίου - Δραπετσώνας, μέσω της λειτουργίας ενός Κέντρου Υγείας για την εξυπηρέτηση 91.045 κατοίκων, το οποίο θα προσφέρει ένα ευρύ φάσμα παροχής υπηρεσιών, όπως πρόληψη, διάγνωση – θεραπεία και αποκατάσταση.

Συγκεκριμένα, το έργο περιλαμβάνει την εκτέλεση οικοδομικών - ηλεκτρομηχανολογικών εργασιών για την ανέγερση του νέου Κέντρου Υγείας Αστικού Τύπου, σε χώρο έκτασης 3.967,50 τ.μ. Πρόκειται για νέο ισόγειο κτίριο επιφάνειας 1.220,99 τ.μ. με υπόγειο εμβαδού 367,36 τ.μ. Παράλληλα, προβλέπεται η προμήθεια και η εγκατάσταση του αναγκαίου ιατροτεχνολογικού και λοιπού εξοπλισμού.

Το Κέντρο Υγείας θα παραδοθεί στη διοίκηση της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας Πειραιώς και Αιγαίου.

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλα sites δεν θα δημοσιεύονται. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.