Νέο κυβερνητικό φιάσκο: Το Ελεγκτικό Συνέδριο «έριξε πόρτα» στο διαγωνισμό για τις μάσκες στους μαθητές

Νέο κυβερνητικό φιάσκο: Το Ελεγκτικό Συνέδριο «έριξε πόρτα» στο διαγωνισμό για τις μάσκες στους μαθητές

Δεν το’χει η κυβέρνηση με την κοινωνική πολιτική και απόδειξη ήταν και παραμένει η απόφασή της, αφού υποχρεώθηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ, να διαθέσει δωρεάν μάσκες στους μαθητές και εκπαιδευτικούς. 

Δύο μήνες μετά το πρώτο κουδούνι και τις μάσκες-σεντόνια, ακόμη δεν έχουν φθάσει στους μαθητές η δεύτερη και η τρίτη μάσκα που τους είχε υποσχεθεί η κυβέρνηση, ενώ ο δεύτερος διαγωνισμός που προκήρυξε με μεγάλη καθυστέρηση η ΚΕΔΕ για να διορθώσει τον πρώτο με τις μάσκες-«αλεξίπτωτα», «κόλλησε» στο Ελεγκτικό Συνέδριο.

Όπως ανακοίνωσε το ίδιο το Ελεγκτικό Συνέδριο, αναβλήθηκε προσωρινά ο έλεγχος του διαγωνισμού για την προμήθεια 2.570.000 μασκών (δύο μεγεθών) συνολικού ύψους 2.523.065 ευρώ για τα σχολεία της χώρας. Όπως αναφέρει, η καθυστέρηση δεν οφείλεται σε εκείνο, αλλά στο ότι δεν κατατέθηκαν όλα τα απαιτούμενα από τη νομοθεσία δικαιολογητικά.

Πιο συγκεκριμένα, το Ελεγκτικό Συνέδριο σημειώνει σε ανακοίνωσή του:

«Ο φάκελος με τα δικαιολογητικά του διαγωνισμού υποβλήθηκε στο αρμόδιο Κλιμάκιο του Ελεγκτικού Συνεδρίου στις 27.10.2020, το οποίο αφού εξέτασε την υπόθεση κατά προτεραιότητα, λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών που επικρατούν στη χώρα, αναγκάστηκε να αναβάλει την κρίση του λόγω έλλειψης δικαιολογητικών και εγγράφων διευκρινίσεων για τις επιμέρους διαδικασίες, όπως την εκτέλεση των προηγούμενων συμβάσεων, την κατακύρωση, τον τρόπο προμήθειας και κατανομής των μασκών κ.ά., στοιχεία τα οποία θα έπρεπε να περιλαμβάνονται στο φάκελο της διαγωνιστικής διαδικασίας σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις και τους όρους της διακήρυξης. Για το λόγο αυτό, ο έλεγχος δεν δύναται να ολοκληρωθεί μέχρι τη συμπλήρωση του φακέλου με τα απαραίτητα δικαιολογητικά».

Το Ελεγκτικό Συνέδριο αναφέρει πως θα συνεχίσει τον έλεγχο νομιμότητας του διαγωνισμού, όταν συμπληρωθεί ο φάκελος με τα απαραίτητα δικαιολογητικά.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter