Νέο κύμα κακοκαιρίας ξεκινά από την Θεσσαλονίκη – Βροχές στα νότια

Νέο κύμα κακοκαιρίας ξεκινά από την Θεσσαλονίκη – Βροχές στα νότια

Σε εγρήγορση ο κρατικός μηχανισμός στην Θεσσαλονίκη προκειμένου να αντιμετωπιστεί το νέο κύμα κακοκαιρίας. Τοπικές βροχές στην νότια νησιωτική χώρα το πρωί και τη νύχτα στα βορειοδυτικά όπου θα χιονίσει σε περιοχές της Ηπείρου και της δυτικής Μακεδονίας είναι τα χαρακτηριστικά του καιρού για σήμερα.

Συγκεκριμένα: 

Στην Αττική, ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, με άνεμους δυτικούς 3 με 5 μποφόρ και θερμοκρασία από 5 ως 15 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η ελάχιστη θερμοκρασία θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλονίκη ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος με τοπικές νεφώσεις από αργά το απόγευμα και άνεμους ασθενείς, που την νύχτα θα είναι βόρειοι εντάσεως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από – 4 μέχρι και 11 βαθμούς Κελσίου.

Σε εγρήγορση ο κρατικός μηχανισμός

Σε εγρήγορση και ετοιμότητα βρίσκεται ο κρατικός μηχανισμός για την αντιμετώπιση πιθανών προβλημάτων από το νέο κύμα ψύχους, που οι μετεωρολόγοι προβλέπουν ότι θα πλήξει τη χώρα.

«Περιμένουμε το έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ, προκειμένου να ενημερώσουμε όλους τους αρμόδιους φορείς για το κύμα κακοκαιρίας που φαίνεται ότι έρχεται, με κύρια χαρακτηριστικά τις χιονοπτώσεις και τις πολύ χαμηλές θερμοκρασίες, κυρίως στη Βόρεια Ελλάδα. Σε κάθε περίπτωση όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς γνωρίζουν πολύ καλά -και από τον σχεδιασμό που έχουμε εκπονήσει- τους ρόλους και τις αρμοδιότητες και είμαι βέβαιος ότι θα ανταποκριθούν στα όποια προβλήματα ενδεχόμενα υπάρξουν και δημιουργηθούν και από αυτό το νέο κύμα κακοκαιρίας» δήλωσε ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Γιάννης Καπάκης στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων, «Πρακτορείο 104,9 fm».

«Το κύριο μέλημα και ο σχεδιασμός μας είναι οι βασικοί κεντρικοί άξονες, οι κεντρικοί δρόμοι, να παραμείνουν ανοιχτοί» ανέφερε ο κ.Καπάκης, προσθέτοντας ότι «το σχέδιο το οποίο έχουμε εκπονήσει προβλέπει κάθε διεργασία η οποία πρέπει να γίνει ώστε οι δρόμοι να παραμείνουν ανοιχτοί». «Είμαι βέβαιος και θέλω να πιστεύω ότι όλα θα πάνε καλά» είπε.

«Σε περίπτωση εγκλωβισμού αυτοκινήτου σε δύσκολες συνθήκες, σε κάθε περίπτωση ο οδηγός θα πρέπει να παραμείνει στο αυτοκίνητο, αν μπορέσει να μετακινηθεί στο δεξιό μέρος του δρόμου και να καλέσει σε βοήθεια, είτε το 100 -Τροχαία και Ελληνική Αστυνομία, είτε το 199 -Πυροσβεστική», υπενθύμισε ο γγ Πολιτικής Προστασίας.

Στη Μακεδονία και την Θράκη, ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, ενώ τις απογευματινές ώρες βαθμιαία από τα δυτικά θα αναπτυχθούν νεφώσεις. Αργά το βράδυ στη δυτική Μακεδονία θα σημειωθούν σποραδικές βροχές ή χιονόνερο και τοπικές χιονοπτώσεις σε ορεινά και ημιορεινά. Τις πρώτες πρωινές ώρες θα σημειωθούν και τοπικές ομίχλες. Οι άνεμοι θα είναι ασθενείς μεταβλητοί και στα ανατολικά νοτιοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ, ενώ από την νύχτα θα είναι βόρειοι 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -6 ως 13 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, την Δυτική Στερεά και την Δυτική Πελοπόννησο, θα υπάρξουν λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν. Από αργά το απόγευμα στα βόρεια θα σημειωθούν τοπικές καταιγίδες που βαθμιαία θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες κυρίως στις θαλάσσιες και παραθαλάσσιες περιοχές. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά και τα ημιορεινά της Ηπείρου και της δυτικής Στερεάς. Τοπικές ομίχλες θα σημειωθούν τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα είναι στα βόρεια νοτιοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ και στα νότια, δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 3 ως 16 βαθμούς Κελσίου, ενώ στην Ήπειρο θα είναι 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο, ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, ενώ τις βραδινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις. Τοπικές ομίχλες θα σημειωθούν τις πρωινές ώρες κυρίως στα βόρεια. Οι άνεμοι θα είναι δυτικοί 3 με 5 μποφόρ και στα νότια τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -1 μέχρι 15 βαθμούς Κελσίου, ενώ τοπικά στα βόρεια η ελάχιστη θα είναι 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη ο καιρός θα έχει λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες με τοπικές βροχές, κυρίως στην Κρήτη, οι άνεμοι θα είναι δυτικοί, 4 με 5 και στα νότια τοπικά 6 μποφόρ και η θερμοκρασία θα είναι από 7 ως και 14 βαθμούς Κελσίου

Τέλος, στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα ο καιρός θα παρουσιάσει λίγες νεφώσεις, τοπικά αυξημένες στα νότια με τοπικές βροχές στα Δωδεκάνησα όπου είναι πιθανό να εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες. Η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη στα βόρεια τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα είναι στα βόρεια νότιοι, νοτιοανατολικοί 4 και τοπικά 5 μποφόρ και στα νότια δυτικοί, νοτιοδυτικοί με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα είναι από 6 μέχρι και 14 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια τοπικά η ελάχιστα θα είναι 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη. 

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter