Νέο κύμα καύσωνα από σήμερα και μέχρι την Τετάρτη – Θα αγγίξει τους 42 ο υδράργυρος

Νέο κύμα καύσωνα από σήμερα και μέχρι την Τετάρτη – Θα αγγίξει τους 42 ο υδράργυρος

Σε κλοιό καύσωνα βρίσκεται από σήμερα και πάλι η χώρα με τη θερμοκρασία να αγγίζει ακόμα και τους 42 βαθμούς Κελσίου, σύμφωνα με το meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Το νέο έντονο κύμα ζέστης, το οποίο κατά τόπους στα ηπειρωτικά και σε ορισμένα αστικά κέντρα θα πληροί τις προϋποθέσεις ώστε να χαρακτηριστεί καύσωνας θα διατηρηθεί μέχρι την Τετάρτη, ημέρα κατά την οποία αναμένεται αισθητή πτώση της θερμοκρασίας στη Βόρεια Ελλάδα.

Σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία οι μέγιστες τιμές της θερμοκρασίας θα φτάσουν σήμερα τους 39 βαθμούς στα ηπειρωτικά, ενώ σε περιοχές της Στερεάς και κυρίως της Θεσσαλίας θα ξεπεράσουν τους 40 βαθμούς. Στο χάρτη που ακολουθεί παρουσιάζονται ενδεικτικά οι περιοχές όπου αναμένεται να σημειωθούν οι υψηλότερες θερμοκρασίες τη Δευτέρα.

Παράλληλα, σήμερα και αύριο δεν θα λείψουν και οι τοπικές βροχές ή καταιγίδες οι οποίες θα εκδηλωθούν μετά το μεσημέρι κυρίως στην Ανατολική Μακεδονία και στη Θράκη, ενώ την Τετάρτη τοπικά ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν τις θερμές ώρες της ημέρας στην Κεντρική και κυρίως στη Βόρεια Ελλάδα.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter