Νέο lockdown σκέφτεται τώρα η κυβέρνηση

Νέο lockdown σκέφτεται τώρα η κυβέρνηση

Ανοιχτό αφήνει τώρα η κυβέρνηση το ενδεχόμενο ενός νέου lockdown στην Ελλάδα παρά το γεγονός πως μόλις πριν από μια βδομάδα περίπου ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε ταχθεί κατά ενός παρατεταμένου και γενικευμένου lockdown σε όλη τη χώρα με την αιτιολογία πως ούτε ο ιός εξαφανίζεται, ούτε η ύφεση στην οικονομία αντιμετωπίζεται.

Μιλώντας ωστόσο το πρωί της Τετάρτης στον ΣΚΑΪ, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο ενός νέου lockdown και τόνισε ότι η κυβέρνηση θέλει να αποφύγει τα χειρότερα μετά και την αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού στην Αττική. 

Συγκεκριμένα, ερωτηθείς αν το ενδεχόμενο ενός lockdown είναι ξανά στο τραπέζι, ο κ. Πέτσας τόνισε: «Θα πω ότι πάντα έχουμε πει ότι θα κάνουμε ό,τι χρειαστεί για να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα. Οτι το πρόβλημα είναι μπροστά μας, εξελίσσεται και παίρνουμε πάντα τα μέτρα που χρειάζονται».

«Δεν αποκλείουμε τίποτα όταν έχουμε πει ότι δεν μπαίνει σε καμία ζυγαριά η προστασία της δημόσιας υγείας και της ανθρώπινης ζωής. Αυτό είναι το βασικό μας μέλημα και στο αρχικό δίλημμα μεταξύ οικονομίας και δημόσιας υγείας δεν υπάρχει τέτοιο δίλημμα, είναι ψευτοδίλημμα, και όταν αντιμετωπίζεις την υγειονομική κρίση αντιμετωπίζεις και τις συνέπειες στην οικονομία», συνέχισε ο κ. Πέτσας.

Πρόβλεψη για 1000 κρούσματα την ημέρα 

«Με βάση τους υπολογίσμους από το τέλος του Οκτώβρη με την αλλαγή του καιρού και της αλλαγής της μεταδοτικότητας του ιού και μια σειρά από άλλους παράγοντες πχ ταυτόχρονη έναρξη της περιόδου της γρίπης κλπ μας οδηγεί σε μια αύξηση τον Νοέμβριο ακόμα πιο σημαντική και μια ακόμα πιο σημαντική τον Δεκέμβριο» επισήμανε ο καθ. Δ. Σαρηγιάννης μιλώντας στο ΣΚΑΙ προσθέτοντας πως «αν το αφήσουμε να εξελιχθεί μπορεί να φτάσουμε και σε τετραψήφιους αριθμούς κρουσμάτων».

Ερωτηθείς για το αν είναι πιθανό μέχρι το τέλος του έτους να φτάσουμε και τα 1000 κρούσματα ημερησίως ο ίδιος υπογράμμισε πως είναι πιθανό αλλά εκτιμά πως η ελληνική κοινωνία θα καταλάβει την σημαντικότητα των μέτρων.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter