Νέο μακελειό στις ΗΠΑ: Ένοπλος εισέβαλε σε νοσοκομείο της Οκλαχόμα και άνοιξε πυρ – Τέσσερις νεκροί

Νέο μακελειό στις ΗΠΑ: Ένοπλος εισέβαλε σε νοσοκομείο της Οκλαχόμα και άνοιξε πυρ – Τέσσερις νεκροί
Φωτογραφία αρχείου

Νέο μακελειό σημειώθηκε στις ΗΠΑ και συγκεκριμένα στην πολιτεία της Οκλαχόμα, όταν ένας άνδρας οπλισμένος με τουφέκι και πιστόλι, ηλικίας μεταξύ 35 και 40 ετών, σκότωσε τέσσερις ανθρώπους και τραυμάτισε αρκετούς ακόμη μέσα στις εγκαταστάσεις νοσοκομείου στην Τάλσα, προτού αυτοκτονήσει, όπως ανακοίνωσε η αστυνομία, διαβεβαιώνοντας ότι η ταχεία επέμβαση των ανδρών της συνέβαλε να αποτραπεί ο κίνδυνος να θρηνηθούν περισσότερα θύματα.

Το νέο περιστατικό σημειώθηκε λίγες μόνο ημέρες μετά το φριχτό μακελειό σε δημοτικό σχολείο στο Τέξας που 18χρονος σκότωσε 19 παιδιά και δύο δασκάλες.

Αστυνομικοί έφθασαν στον χώρο του νοσοκομείου Σεντ Φράνσις τρία λεπτά αφού έλαβαν κλήση για πυρά και ακολούθησαν τον ήχο των εκπυρσοκροτήσεων ως τον δεύτερο όροφο του κτιρίου Νάταλι, διευκρίνισε ο υπαρχηγός της αστυνομίας στην Τάλσα, ο Έρικ Νταλγκλίς, μιλώντας σε δημοσιογράφους.

Εντόπισαν θύματα και τον ύποπτο πέντε λεπτά αργότερα, πρόσθεσε ο κ. Νταλγκλίς.

Οι αρχές προσπαθούν να εξακριβώσουν την ταυτότητα του δράστη αλλά και τα κίνητρά του πίσω από την επίθεση.

Στο κτίριο Νάταλι βρίσκονται γραφεία γιατρών και το ορθοπεδικό τμήμα του νοσοκομείου. Τα θύματα ήταν εργαζόμενοι και ασθενείς, εκτιμά η αστυνομία.

Ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε ότι ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν ενημερώθηκε για την επίθεση και προσέφερε την υποστήριξή του σε τοπικούς και πολιτειακούς αξιωματούχους.

Η Τάλσα, πόλη περίπου 411.000 κατοίκων, βρίσκεται 160 χιλιόμετρα βορειοανατολικά από την Οκλαχόμα Σίτι, την πρωτεύουσα της πολιτείας του αμερικανικού Νότου.

Οι επιθέσεις με τη χρήση όπλων αποτελούν μάστιγα στις ΗΠΑ, που οι κυβερνήσεις, η μια μετά την άλλη, αποδεικνύονται ανίσχυρες να αντιμετωπίσουν, αφού αδυνατούν να προωθήσουν οποιοδήποτε φιλόδοξο νόμο για το ζήτημα, κυρίως εξαιτίας της ισχύος του λόμπι των όπλων στο Κογκρέσο.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter