Νέο «μαργαριτάρι» Πέτσα: Δεν έχει σημασία πόσα ναυτικά μίλια μακριά από το Καστελόριζο είναι η Navtex (Video)

Νέο «μαργαριτάρι» Πέτσα: Δεν έχει σημασία πόσα ναυτικά μίλια μακριά από το Καστελόριζο είναι η Navtex (Video)

Σε άλλο ένα νέο λεκτικό ατόπημα υπέπεσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, σχολιάζοντας την τουρκική Navtex σε κοντινή απόσταση από το Καστελόριζο.

Ενώ βρισκόταν στον τηλεοπτικό αέρα του ΣΚΑΪ, κληθείς να απαντήσει στην ερώτηση: «Υπάρχει μία Navtex που αγγίζει τα 6,5 ναυτικά μίλια έξω από το Καστελόριζο, αυτό είναι όριο για εμάς; Το επιτρέπουμε;» ο Στ. Πέτσας είπε κάτι που στα σίγουρα θα συζητηθεί. Σε μία προσπάθεια να μην απαντήσει συγκεκριμένα για την απόσταση της τουρκικής Navtex από το Καστελόριζο, είπε πως… δεν έχει σημασία πόσο μακριά είναι από ένα νησί μία Navtex!

Δείτε επίσης: Τουρκική πρόκληση από τον υπουργό Ενέργειας: Το Oruc Reis ξεκινά σήμερα τις σεισμικές έρευνες ανοιχτά του Καστελόριζου

Συγκεκριμένα, απαντώντας στην ερώτηση, ανέφερε επί λέξει: «Το θέμα οριοθέτησης μίας Navtex δεν έχει σημασία πόσα ναυτικά μίλια είναι μακριά από ένα νησί, εν προκειμένω από το Καστελόριζο, αλλά αν είναι παράνομη ή όχι. Εν προκειμένω έχουμε μία παράνομη τουρκική Navtex γι’αυτό κάνουμε όλες τις ενέργειες που πρέπει να κάνουμε, να αναδείξουμε αυτή την προκλητικότητα και την παραβατικότητα πάντα σε ένα πλαίσιο διεθνές το οποίο έχουμε κατοχυρώσει και το οποίο ευνοεί τις δικές μας διπλωματικές ενέργειες».

Άρα, με τη λογική της κυβέρνησης, όπως εκφράστηκε δια στόματος Στέλιου Πέτσα, αν το Oruc Reis έφτανε ποτέ στο… λιμάνι του Καστελόριζου, δε θα έπρεπε να μας προβληματίζει η απόσταση…

Διαβάστε επίσης: «Παιχνίδια» με το Oruc Reis από την Άγκυρα: «Μυστήριο» με το που βρίσκεται – Τι περιμένει η Αθήνα

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter