Νέο μήνυμα από το Στέιτ Ντιπάρτμεντ προς την Άγκυρα: Διατηρήστε την κληρονομιά της Αγίας Σοφίας

Νέο μήνυμα από το Στέιτ Ντιπάρτμεντ προς την Άγκυρα: Διατηρήστε την κληρονομιά της Αγίας Σοφίας

Λίγες μόνο ώρες μετά τη φιέστα που έστησε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντπγάν στην Αγία Σοφία το Στέιτ Ντιπάρτμεντ επανέρχεται στέλνοντας ένα ακόμα μήνυμα στην Τουρκία.

Με μια νέα δήλωση στην ιστοσελίδα Hellas Journal ζητά από την τουρκική κυβέρνηση να διασφαλίσει την προσβασιμότητα σε όλους και να διατηρήσει την κληρονομιά αυτού του αξιοθαύμαστου κτηρίου.

«Όπως είπαμε προηγουμένως, οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι απογοητευμένες από την απόφαση της κυβέρνησης της Τουρκίας να αλλάξει το καθεστώς της Αγίας Σοφίας από μουσείο σε τζαμί.

Η Αγία Σοφία αποτελεί μαρτυρία όχι μόνο της θρησκευτικής έκφρασης, αλλά και της καλλιτεχνικής και τεχνικής ιδιοφυΐας. Σημειώνουμε ότι η κυβέρνηση της Τουρκίας δεσμεύτηκε να διατηρήσει και να προβάλλει την ιστορική θρησκευτική εικονογραφία της Αγίας Σοφίας και να διασφαλίσει την προσβασιμότητα χωρίς εμπόδια σε όλους τους επισκέπτες.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες καλούν την κυβέρνηση της Τουρκίας να διατηρήσει την κληρονομιά αυτού του αξιοθαύμαστου κτηρίου και την αξεπέραστη ικανότητά της – τόσο σπάνια στον σύγχρονο κόσμο – να εξυπηρετεί την ανθρωπότητα ως μια πολύ απαραίτητη γέφυρα μεταξύ εκείνων των διαφορετικών θρησκευτικών παραδόσεων και πολιτισμών», σημείωσε ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Διαβάστε επίσης: ΥΠΕΞ για Αγία Σοφία μετά τη φιέστα Ερντογάν: Η Τουρκία παραβιάζει τις υποχρεώσεις της UNESCO

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter