Νέο μήνυμα Ερντογάν σε Κύπρο: Θα μας βρουν απέναντι τους

Νέο μήνυμα Ερντογάν σε Κύπρο: Θα μας βρουν απέναντι τους

Ένα ακόμα μήνυμα προς την Κύπρο έστειλε η Τουρκία διά στόματος του προέδρου της Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αυτή τη φορά.

Ο πρόεδρος της Τουρκίας,σε μήνυμα που απέστειλε στο συνέδριο για το Κυπριακό στην Άγκυρα με τίτλο “Ο τελευταίος λόγος” ανέφερε μεταξύ άλλων: «Αυτοί που νομίζουν ότι ο πλούτος της Κύπρου και της περιοχής ανήκει μόνο σε εκείνους θα βρουν απέναντί τους την αποφασιστικότητα της Τουρκίας και των Τουρκοκυπρίων».

Ο Τούρκος Πρόεδρος στο μήνυμά του αναφέρει ότι «ως Τουρκία, όπως υπερασπιζόμαστε τα δικά μας συμφέροντα, με την ίδια αποφασιστικότητα υπερασπιζόμαστε και τα συμφέροντα των Τουρκοκύπριων στο νησί και την ανατολική Μεσόγειο. Συνεχίζουμε τις δραστηριότητες που ξεκινήσαμε μαζί με τους Τουρκοκύπριους αδελφούς μας στην ανατολική Μεσόγειο, με δύο γεωτρύπανα και δύο ερευνητικά πλοία. Για να μπορούν αυτά τα πλοία μας να συνεχίζουν με ασφάλεια την εργασία τους, ασκούν καθήκοντα οι δυνάμεις του ναυτικού και της αεροπορίας μας», ανέφερε ο Ταγίπ Ερντογάν.

Ο Τούρκος Πρόεδρος πρόσθεσε ότι «αυτοί που νομίζουν ότι ο πλούτος του νησιού και της περιοχής ανήκει μόνο σε εκείνους, όπως και σήμερα έτσι και στο μέλλον θα βρουν απέναντί τους την αποφασιστικότητα της Τουρκίας και των Τουρκοκυπρίων».

Το μήνυμα αυτό του Ερντογάν έρχεται λίγες μόνο ώρες μετά τις προειδοποιήσεις του Τούρκου υπουργού Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ πως η Τουρκία είναι έτοιμη να υπερασπιστεί τα συμφέροντά της και προειδοποίησε πως είναι το ίδιο αποφασισμένοι όπως και το ‘74.

«Έχουμε μια σαφή στάση όσον αφορά τη δίκαιη κατανομή των πόρων της ανατολικής Μεσογείου. Έχουμε και σήμερα την ίδια αποφασιστικότητα που είχαμε και το 1974 όταν προστατεύσαμε τα δικαιώματα των Κυπρίων αδελφών μας. Ως εγγυήτρια χώρα θα συνεχίσουμε να προστατεύουμε στο πλαίσιο του διεθνούς δικαίου τόσο τα δικά μας δικαιώματα όσο και των Τουρκοκυπρίων αδελφών μας», είπε ο Ακάρ.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter