Νέο μήνυμα Μπάιντεν υπέρ του περιορισμού της οπλοκατοχής μετά το μακελειό σε σχολείο στο Τενεσί

Νέο μήνυμα Μπάιντεν υπέρ του περιορισμού της οπλοκατοχής μετά το μακελειό σε σχολείο στο Τενεσί

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν τόνισε την Τρίτη ότι η πλειονότητα των αμερικανών τάσσεται κατά της κατοχής τυφεκίων εφόδου, υπερασπιζόμενος τις πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει με σκοπό τον περιορισμό της οπλοκατοχής, στο περιθώριο του μακελειού σε σχολείο του Τενεσί, όπου τρία παιδιά και τρεις ενήλικοι σκοτώθηκαν.

«Οι περισσότεροι Αμερικανοί θεωρούν ότι η κατοχή τυφεκίων εφόδου είναι αλλόκοτη, είναι παραλογισμός. Αντιτίθενται σε αυτήν» είπε, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων.

Ο αμερικανός πρόεδρος εξέφρασε την απογοήτευσή του για την αδράνεια του Κογκρέσου σε ό,τι αφορά τη νόμιμη κατοχή τυφεκίων εφόδου – όπως τα ευρέως διαδεδομένα AR-15. Υποστήριξε ότι από την πλευρά του έχει κάνει ό,τι είναι δυνατόν και συμπλήρωσε: «Δεν μπορώ να κάνω τίποτε άλλο από το να απευθύνω έκκληση στο Κογκρέσο να ενεργήσει με υπευθυνότητα».

Ο ίδιος συμπλήρωσε ότι τα τυφέκια εφόδου είχαν απαγορευτεί στις ΗΠΑ μεταξύ 1994 και 2004. Το μέτρο είχε ψηφιστεί επί προεδρίας Μπιλ Κλίντον όταν ο Τζο Μπάιντεν ήταν γερουσιαστής. «Την τελευταία φορά που απαγορεύσαμε τα τυφέκια εφόδου, τα κρούσματα ένοπλης βίας μειώθηκαν», σημείωσε ο Μπάιντεν.

Στις Ηνωμένες Πολιτείες, η οπλοκατοχή είναι διαδεδομένη με τα τυφέκια εφόδου AR-15 να είναι περιζήτητα από ιδιώτες. Περισσότερα από 24 εκατομμύρια όπλα αυτού του τύπου κυκλοφορούσαν πέρυσι στη χώρα, σύμφωνα με το Εθνικό Ίδρυμα Σκοποβολής (NSSF).

Διαβάστε επίσης:

ΗΠΑ: Έξι νεκροί, ανάμεσά τους τρία παιδιά, σε μακελειό σε σχολείο στο Τενεσί (Video)

Νέα έκκληση Μπάιντεν για περιορισμό της οπλοκατοχής μετά το μακελειό στη Βόρεια Καρολίνα

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter