Συλλήψεις και προσαγωγές στην πλατεία Εξαρχείων – Συνεχίζονται οι συγκεντρώσεις κατά του Μετρό

Συλλήψεις και προσαγωγές στην πλατεία Εξαρχείων – Συνεχίζονται οι συγκεντρώσεις κατά του Μετρό

Νέα επεισόδια σημειώθηκαν στην πλατεία Εξαρχείων γύρω στις 06:30 το πρωί, όταν κάτοικοι της γειτονιάς συγκεντρώθηκαν προκειμένου να εμποδίσουν τα συνεργεία να συνεχίσουν τις εργασίες για την κατασκευή του μετρό στο ιστορικό σημείο.

Οι αστυνομικές δυνάμεις, που βρίσκονταν από πολύ νωρίς στο σημείο ή καλύτερα που δεν έφυγαν ποτέ από εκεί, είχαν ως βασική τους εντολή την παρεμπόδιση των κατοίκων και διαδηλωτών από την προσέγγιση της πλατείας. Σύμφωνα δε με τις τελευταίες πληροφορίες προχώρησαν σε 32 προσαγωγές, ενώ δύο από αυτές φαίνεται να έχουν μετατραπεί σε συλλήψεις.

Οι προσαχθέντες οδηγήθηκαν στο μέγαρο της ΓΑΔΑ στη λεωφόρο Αλεξάνδρας, έξω από το οποίο συσπειρώθηκαν διαδηλωτές και κάτοικοι αιτούμενοι την απέλευθερωσή των προσαχθέντων και συλληφθέντων.

Υπενθυμίζεται πως είναι η τρίτη ημέρα κατά την οποία συνεχίζονται οι έντονες διαμαρτυρίες κατοίκων και συλλογικοτήτων για την κατασκευή σταθμού μετρό στην πλατεία Εξαρχείων, που θα αλλοιώσει τον δημόσιο χώρο και θα καταστρέψει το πράσινο της πλατείας.

Από τις 6.30 το πρωί υπήρξε νέο κάλεσμα για συγκέντρωση. Οι συγκεντρωμένοι βρέθηκαν απέναντί σε ισχυρές δυνάμεις των ΜΑΤ για πολλοστή φορά.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter