Νέο μυθιστόρημα από τον Χαρούκι Μουρακάμι - «Ο φόνος του διοικητή των ιπποτών»

Στη 00.01' ώρα Ιαπωνίας της 24ης Φεβρουαρίου κυκλοφορεί το νέο μυθιστόρημα ποταμός του Χαρούκι Μουρακάμι, του οποίου το περιεχόμενο παραμένει μυστικό. Μόνο ο τίτλος είναι γνωστός: "Ο φόνος του διοικητή των ιπποτών".

"Είναι ένα μυθιστόρημα μεγαλύτερο από το 'Ο Κάφκα στην ακτή', και μικρότερο από το '1Q84', μια πολύ παράξενη ιστορία", αρκέστηκε να δηλώσει πριν από μερικούς μήνες ο Μουρακάμι κατά τη διάρκεια της τελετής απονομής των βραβείου Χανς Κρίστιαν 'Αντερσεν στη Δανία.

"Ο συγγραφέας μας κάνει γνωστό ότι θέλει οι αναγνώστες να το ανακαλύψουν χωρίς να ξέρουν τίποτε και γι' αυτό δεν θα πούμε τίποτε πριν από την κυκλοφορία του. Ελάχιστοι άνθρωποι είχαν πρόσβαση στο δίτομο βιβλίο", διευκρίνισε στο AFP εκπρόσωπος των εκδόσεων Shinchosha.

"Θα μου άρεσε ο Μουρακάμι να εκφράζει με λογοτεχνικό τρόπο τα προβλήματα, τη συγκίνηση, την οργή του κόσμου και με την πένα του να επαναλαμβάνει τη σημασία της ειρήνης", δήλωσε ο δοκιμιογράφος και διευθυντής βιβλιοπωλείου Κούνιο Νακαμούρα, μέγας γνώστης του πότε πραγματικού και πότε φανταστικού έργου του Μουρακάμι.

"Το χειρόγραφο αριθμεί συνολικά 2.000 σελίδες. Η πρώτη έκδοση υπολογιζόταν αρχικά στα 500.000 αντίτυπα για τον κάθε τόμο αλλά στο εξής αποφασίσαμε ο πρώτος τόμος να εκδοθεί σε 700.000 αντίτυπα και ο δεύτερος σε 600.000, προς το παρόν", δήλωσε ο εκδότης.

Μεταξύ του "1Q84" --οι δύο πρώτοι τόμοι του εκδόθηκαν το 2009 και ο τρίτος το 2010-- και του νέου μυθιστορήματος, ο 68ρονος Μουρακάμι εξέδωσε το μικρότερο μυθιστόρημα "Ο άχρωμος Τσουκούρου Ταζάκι και τα χρόνια του προσκυνήματός του", στη συνέχεια, στην Ιαπωνία, μια συλλογή από νουβέλες με τίτλο που σημαίνει "Οι άνδρες χωρίς γυναίκες" που θα κυκλοφορήσει στη Γαλλία στις 2 Μαρτίου και ένα δοκίμιο ο τίτλος του οποίου σημαίνει "Μυθιστοριογράφος εξ επαγγέλματος".

Τα νέα βιβλία του Μουρακάμι, κυρίως τα μυθιστορήματά του, που μόνο στην Ιαπωνία πωλούνται σε εκατομμύρια αντίτυπα, δημιουργούν τρελό ενθουσιασμό στη χώρα του όπου διαβάζονται αμέσως και σχολιάζονται.

Αν και ο συγγραφέας είναι πολύ διακριτικός και δεν εμφανίζεται στα μέσα ενημέρωσης, αρκετά βιβλιοπωλεία θα ανοίξουν ειδικά μέσα στη νύχτα πριν αρχίσουν να πωλούν το βιβλίο του τα μεσάνυχτα ακριβώς. Το δημόσιο τηλεοπτικό δίκτυο ΝΗΚ έχει προγραμματίσει ειδική εκπομπή για το έργο του Μουρακάμι.

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλα sites δεν θα δημοσιεύονται. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.