Νέο όργιο καταστολής στο ΑΠΘ

Νέο όργιο καταστολής στο ΑΠΘ

Εκτεταμένα επεισόδια ξέσπασαν το μεσημέρι της Πέμπτης στο ΑΠΘ, μετά το τέλος της πορείας φοιτητών ενάντια στην αστυνομική παρουσία στα πανεπιστήμια.

Τα επεισόδια ξέσπασαν έξω από την υπό κατασκευή βιβλιοθήκη, στη Σχολή Θετικών Επιστημών, την ώρα που φοιτητές επιχείρησαν να απομακρύνουν τα ΜΑΤ από το πανεπιστήμιο, με τους ένστολους να απαντούν με υπέρμετρη βία, χημικά και κρότου λάμψης.

Όπως αναφέρει το thestival.gr, η αστυνομία προχώρησε σε τέσσερις συλλήψεις για τα επεισόδια, κατά τα οποία τραυματίστηκαν τρεις δημοσιογράφοι και δύο αστυνομικοί.

Νωρίτερα, στην πορεία βρέθηκε και ο φοιτητής Γιάννης Ντουσάκης, οι φωτογραφίες του οποίου πεσμένου και αιμόφυρτου στην άσφαλτο κατέκλυσαν τα κοινωνικά δίκτυα. Υπενθυμίζεται πως ο φοιτητής τραυματίστηκε την προηγούμενη εβδομάδα από ευθεία βολή κρότου λάμψης η οποία του δημιούργησε πρόβλημα στην ακοή.

Διαβάστε επίσης: Κυβέρνηση των ΜΑΤ: Αντί για βιβλιοθήκη φτιάχνουν κλίμα τρομοκρατίας

Το απόγευμα διοργανώνεται νέο φοιτητικό συλλαλητήριο στη Θεσσαλονίκη. Την ίδια στιγμή, δυναμικό ήταν το φοιτητικό συλλαλητήριο που έγινε στην Αθήνα, το μεσημέρι της Πέμπτης, κατά της βίας στο ΑΠΘ και της παρουσίας της αστυνομίας στα πανεπιστήμια.

Διαβάστε επίσης:

Θα απαντήσει ο Θεοδωρικάκος για το ρεσιτάλ αστυνομικής βίας στο ΑΠΘ;

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter