Νέο «όχι» στο αίτημα του Δημήτρη Κουφοντίνα για άδεια – Συνεχίζει την απεργία πείνας

Νέο «όχι» στο αίτημα του Δημήτρη Κουφοντίνα για άδεια – Συνεχίζει την απεργία πείνας

Αρνητικά απάντησε και πάλι το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών του Βόλου στο δεύτερο αίτημα του Δημήτρη Κουφοντίνα για άδεια. 

Ομόφωνα οι δικαστές του αρμόδιου δικαστικού Συμβουλίου υιοθέτησαν τη πρόταση του εισαγγελέα και απέρριψαν και πάλι την αίτηση με το σκεπτικό πως ενώ πληροί τις «τυπικές» προϋποθέσεις του νόμου, δεν πληροί τις «ουσιαστικές» για να του χορηγηθεί άδεια.

Διαβάστε επίσης: Κουφοντίνας: Με έχουν στην αποθήκη του υπογείου, δίπλα στο νεκροτομείο, είναι απάνθρωπη μεταχείριση

Ο Διοικητης του Νοσοκομείου του Βόλου, οπου νοσηλεύεται ο απεργός πείνας, μιλώντας στους οικείους του Δ. Κουφοντίνα, δήλωσε ότι αν ο πολιτικός κρατούμενος πέσει σε κώμα, αυτοί θα προχωρήσουν σε υποχρεωτική ανάνηψη και υποχρεωτική σίτιση, μολονότι ο Δ. Κουφοντίνας έχει καταστήσει σαφές, προφορικά και γραπτά, ότι αρνείται την υποχρεωτική σίτιση και οποιαδήποτε ιατρική ενέργεια σε περίπτωση που χάσει τις αισθήσεις του

Στο μεταξύ, σήμερα το πρωί πραγματοποιήθηκε κατάληψη των γραφείων της «Αυγής» από μέλη της Συνέλευσης Αλληλεγγύης στον Δ. Κουφοντίνα. 

Οι αλληλέγγυοι απαίτησαν και δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα της η ανακοίνωση και η αφίσα που καλεί σε νέα πορεία αλληλεγγύης την ερχόμενη Τρίτη

Διαβάστε επίσης: Το υπόμνημα του Κουφοντίνα προς τους δικαστές – Τι λέει για «το τέλος» της πορείας του

Στο χθεσινό υπόμνημά του προς τους δικαστές, ο Δημήτρης Κουφοντίνας σημείωνε ότι μετά τη μεταγωγή του από τις φυλακές του Κορυδαλλού στις φυλακές του Βόλου «τρεις φορές, τρεις διαφορετικοί εισαγγελικοί λειτουργοί έκριναν ότι συντρέχουν οι τυπικές και ουσιαστικές προϋποθέσεις για την χορήγηση της άδειας. Κατά την διάρκεια όλων των προηγούμενων αδειών που του χορηγήθηκαν, τηρήθηκαν ανελλιπώς όλοι οι όροι που τέθηκαν και καμία αντίθετη άποψη δεν διατυπώθηκε από την πλευρά των αρμοδίων για την χορήγηση οργάνων, καθώς ο Δ. Κουφοντινας επέδειξε τον οφειλόμενο σεβασμό στην άσκηση του δικαιώματος που του αναγνωρίστηκε».

Την ίδια στιγμή αναφέρθηκε στις άθλιες συνθήκες κράτησής του στο δεύτερο υπόγειο του νοσοκομείου δίπλα στο νεκροτομείο – από όπου και μεταφέρθηκε σε κανονικό δωμάτιο.

Ο Δημήτρης Κουφοντίνας συνεχίζει να νοσηλεύεται με την υγεία του να απειλείται από την απεργία πείνας. 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter