Νέο παραλήρημα Μπαχτσελί: «Η Μεσόγειος ήταν κάποτε τουρκική λίμνη»

Νέο παραλήρημα Μπαχτσελί: «Η Μεσόγειος ήταν κάποτε τουρκική λίμνη»

Σε μια νέα παραληρηματική δήλωση προχώρησε ο πρόεδρος του Κόμματος Εθνικιστικής Δράσης (ΜΗP) Ντεβλέτ Μπαχτσελί ο οποίος μιλώντας στην Κοινοβουλευτική ομάδα του Κόμματος του χαρακτήρισε τη Μεσόγειο «τουρκική λίμνη».

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το philenews ο Μπαχτσελί αναφέρθηκε στις εξελίξεις στο Αιγαίο και στη Μεσόγειο και ανέφερε πως «Δεν μπορεί να υπάρχει κυριαρχία στο Αιγαίο και στη Μεσόγειο αφήνoντας εκτός την Τουρκία. Αυτό δεν το επιτρέπει ούτε η ιστορία ούτε ο τουρκικός λαός.

Οι προβοκάτσιες στην ανατολική Μεσόγειο δεν θα προκαλέσουν την παράδοση της Τουρκίας. Οι απειλές και οι προκλήσεις δεν μπορούν να επισκιάσουν τα νόμιμα δικαιώματα μας. Η Μεσόγειος κάποτε ήταν “τουρκική λίμνη”. Εμείς αυτό δεν το ξεχνάμε. Την υπομονή μας μην την θεωρούν αδυναμία μας».

Παράλληλα, ανέφερε πως «Ο τουρκικός λαός έχει τη δύναμη και τη θέληση να βγάλει νέους Μπαρμπαρός Χαίρετίν Πασά (Μπαρμπρόσα) και να λιώσει τα κεφάλια των πειρατών. Η προσδοκία μας είναι το γεωτρύπανό μας Πορθητής και το ‘Μπαρμπαρός’ με την προστασία του πολεμικού μας ναυτικού να συνεχίσουν τις δραστηριότητές τους στις περιοχές δικαιοδοσίας μας μέχρι εκεί που πρέπει και που θα πάει», πρόσθεσε.

«Εδώ και καιρό γίνεται προσπάθεια με περιφερειακά και διεθνή τεχνάσματα να ανακοπεί ο δρόμος της Τουρκίας και να εμποδιστεί η ανάπτυξή της. Στην Κύπρο, τη θετή πατρίδα των Τούρκων κυκλοφορούν επικίνδυνες διαπραγματευτικές τακτικές. Υπάρχουν διεθνείς πιέσεις που προωθούν το επιχείρημα των Ε/Κ για μια Κύπρο χωρίς Τούρκους», ισχυρίστηκε τέλος ο ηγέτης του ΜΗΡ.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter