Νέο πείραμα της κυβέρνησης για την επανεκκίνηση της οικονομίας – Με sms το λιανεμπόριο, μέσα Απριλίου η εστίαση

Νέο πείραμα της κυβέρνησης για την επανεκκίνηση της οικονομίας – Με sms το λιανεμπόριο, μέσα Απριλίου η εστίαση

Σε ένα ακόμα πείραμα προσανατολίζεται η κυβέρνηση Μητσοτάκη μετά τα συνεχόμενα αποτυχημένα μέτρα που λαμβάνει με την τακτική του βλέποντας και κάνοντας.

Παρά το ρεκόρ κρουσμάτων που καταγράφει η Αττική και τα γεμάτα νοσοκομεία από τις συνεχόμενες εισαγωγές ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνης Γεωργιάδης μιλώντας στο ραδιόφωνο των Παραπολιτικών αναφέρθηκε στο χρονοδιάγραμμα της κυβέρνησης όσον αφορά την σταδιακή άρση των μέτρων και το άνοιγμα της αγοράς μιας και η οικονομία εκπέμπει SOS.

Με τους επιχειρηματίες να μην αντέχουν πια τα απανωτά lockdown, κυρίως στον τομέα της εστίασης που βρίσκεται για πέμπτο μήνα σε συνεχόμενο lockdown, η κυβέρνηση προσανατολίζεται στο να επαναλειτουργήσουν η αγορά και το λιανεμπόριο. 

Όπως είπε ο Άδωνης Γεωργιάδης, στις 22 ή το αργότερο 29 του μήνα θα ανοίξει πλήρως το λιανικό εμπόριο. Ωστόσο, δεν θα έχουμε την μέθοδο click away, αλλά μόνο το sms που θα επιτρέπει έως τρεις ώρες την παρουσία των καταναλωτών στα καταστήματα και τα αυστηρά υγειονομικά μέτρα που ισχύουν.

Ο Άδωνης Γεωργιάδης αναφέρθηκε και στο άνοιγμα της εστίασης λέγοντας πως μια πιθανή ημερομηνία είναι στα μέσα Απριλίου αλλά μόνο για τους εξωτερικούς χώρους. Όπως είπε όλα θα εξαρτηθούν από την πορεία των εμβολιασμών.

Ο υπουργός σημείωσε ότι η κατάσταση με τα αυξημένα κρούσματα στην Αττική έχει να κάνει με την επικράτηση της βρετανικής μετάλλαξης.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter