Νέο «πογκρόμ» Ερντογάν κατά «γκιουλενιστών»

Νέο «πογκρόμ» Ερντογάν κατά «γκιουλενιστών»

Σε εκατοντάδες συλλήψεις προχώρησε η τουρκική εισαγγελία, συνεχίζοντας το κυνήγι μαγισσών κατά του φερόμενου δικτύου του κληρικού Φετουλάχ Γκιουλέν.

Οι έρευνες εκτείνονται σε όλη τη χώρα και οι συλληφθέντες είναι 48 ενεργοί και απόστρατοι στρατιωτικοί, ενώ 110 εκ των συλληφθέντων είναι σπουδαστές στρατιωτικών σχολών. Ως τεκμήριο ενοχής η τουρκική εισαγγελία αναφέρει ότι σε αυτούς βρέθηκαν προπληρωμένες τηλεφωνικές κάρτες ενώ αρκετοί από αυτούς φέρεται ότι ομολόγησαν για τις πράξεις τους.

Την ίδια στιγμή μόνο πραγματοποιήθηκε ξεχωριστή επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας στην Άγκυρα, όπου και συνελήφθησαν επιπλέον 123 άτομα. Οι συλληφθέντες κατηγορούνται ότι και αυτοί συμμετείχαν στο δίκτυο του Γκιουλέν.

Ο Γκιουλέν έχει στοχοποιηθεί από τον Τούρκο Πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ως ο κατεξοχήν υπαίτιος του αποτυχημένου πραξικοπήματος του 2016. Ο Ερντογάν τα τελευταία πέντε χρόνια στα πλαίσια της εκκαθάρισης έχει προχωρήσει σε δεκάδες χιλιάδες συλλήψεις, σε εκατό χιλιάδες απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων και είκοσι χιλιάδων στρατιωτικών.

Ο Γκιουλέν είναι πρώην σύμμαχος του Ερντογάν και έχει επανειλημμένως αρνηθεί τη συμμετοχή του στο πραξικόπημα. Πλέον ζει αυτοεξόριστος στην Πενσυλβάνια τω ΗΠΑ από το 1999.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter