Νέο «σήριαλ» για… λοχαγούς και στρατηγούς στη Χαριλάου Τρικούπη

Νέο «σήριαλ» για… λοχαγούς και στρατηγούς στη Χαριλάου Τρικούπη

Κάθε κίνηση πολιτικού στελέχους που θήτευσε σε υπουργικά έδρανα, και κυρίως μια παραίτηση, τροφοδοτεί σενάρια και προκαλεί δεύτερες σκέψεις για αιτίες και αφορμές. Εννοείται ότι δεν υπάρχει… ουδέτερος χρόνος, και μάλιστα, όταν πρόκειται για πρώην βουλευτή του ΠΑΣΟΚ και πρώην υπουργό της συγκυβέρνησης Σαμαρά-Βενιζέλου που αφήνει τη θέση προέδρου στο think tank της Χαριλάου Τρικούπη.

Η Εύη Χριστοφιλοπούλου προφανώς και γνώριζε ότι, με δεδομένη την πολιτικολογία για τις εσωκομματικές μάχες του Φθινοπώρου, ενόψει συνεδρίου, η παραίτησή της από τη θέση της προέδρου του «Ιn Social» (Ινστιτούτο για τη Σοσιαλδημοκρατία) -πρόκειται για το φορέα που διαδέχτηκε το ΙΣΤΑΜΕ- θα προκαλούσε, αν μη τι άλλο, κάτι περισσότερο από ψιθύρους. Έχει…ουρά η είδηση, παρά το ότι από την Χαριλάου Τρικούπη δεν δίνουν περισσότερες πληροφορίες, πέραν του ότι σε επιστολή της προβάλλει ως λόγο τον φόρτο από τα πανεπιστημιακά της καθήκοντα.

Δεν έχει περάσει μήνας αφότου διαρροές στον τύπο μιλούσαν για το ζήτημα της εξασφάλισης μιας θέσης στο ψηφοδέλτιο ως υποψήφιας βουλευτού στην Περιφέρεια Αττικής, όποτε κι αν στηθούν οι εθνικές κάλπες. Μάλιστα, οι διαρροές άφηναν να διαχέεται προβληματισμός της Εύης Χριστοφιλοπούλου σε σχέση με τη διεκδίκηση έδρας στην ίδια εκλογική περιφέρεια, το πάλαι ποτέ υπόλοιπο Αττικής, από τον γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΙΝΑΛ Μανώλη Χριστοδουλάκη.

Ο 30χρονος γραμματέας του Κινήματος Αλλαγής είναι στέλεχος το οποίο ανέδειξε η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά. Η Εύη Χριστοφιλοπούλου, με έντονα αντιΣΥΡΙΖΑ προφίλ, έμπειρο στέλεχος με μεγάλη διαδρομή και υπουργική (επί κυβέρνησης Γιώργου Παπανδρέου, Λουκά Παπαδήμου και Σαμαρά-Βενιζέλου) , θεωρείται φίλα προσκείμενη στον Ανδρέα Λοβέρδο, παρά το ότι οι σχέσεις τους έχουν περάσει από σαράντα κύματα… Όμως, όλα είναι ανοιχτά στις εσωκομματικές μάχες για την ηγεσία στην Χαριλάου και όλα είναι ρευστά ως προς τις τελικές τοποθετήσεις για στηρίξεις και συμπαρατάξεις.

Ωστόσο δεν λείπουν και εκτιμήσεις για μακροπρόθεσμες επιλογές, που συναρτώνται με τις κυβερνητικές εξελίξεις. Τη χαρακτηρίζουν στην πολιτική γεωγραφία της Χαριλάου Τρικούπη σαν… φιλοΝΔ ή πιο σωστά ως στέλεχος του εκσυγχρονιστικού χώρου που διατηρεί επαφές με σημιτικές δυνάμεις και παράγοντες της δεξιάς, από τον κεντρώο χώρο.

Όπως κι αν έχει μοιάζει και σαν θόρυβος που έρχεται από την άλλη πλευρά απέναντι στο πολιτικό… βότσαλο που έριξε στην πράσινη λίμνη ο Μανώλης Χριστοδουλάκης με προσέλκυση στο ΚΙΝΑΛ στελεχών από την αυτοδιοίκηση και τον συνδικαλιστικό χώρο. Με τυμπανοκρουσίες η Χαριλάου Τρικούπη υποδέχτηκε ξανά στους κόλπους της τον Θεσσαλό συνδικαλιστή Χρήστου Μάρκου, μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας του Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ Λάρισας και αντιπρόεδρος του Γενικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας Συλλόγων Υπαλλήλων Αιρετών Περιφερειών Ελλάδος. Ο Χρήστος Μάρκου είχε αναπτύξει δράση, εδώ και καιρό, κοντά στον ΣΥΡΙΖΑ και τώρα την επάνοδό του στο ΚΙΝΑΛ την …πανηγύρισε ο Μανώλης Χριστοδουλάκης και φωτογραφίες από τη συνάντησή τους.

Ο Σεπτέμβρης των εσωκομματικών διαδικασιών ενόψει συνεδρίου -κατ΄άλλους και η προετοιμασία για εθνικές κάλπες- δεν είναι μακρυά και όλοι στο Κίνημα Αλλαγής τρέχουν. Συγκροτούνται τα «στρατόπεδα» με φόντο τις πολιτικές εξελίξεις και τις εσωκομματικές διεργασίες. Η Χαριλάου Τρικούπη έχει μακρά θητεία άλλωστε σε …«λοχαγούς» και «στρατηγούς»… που μπορούν να διαμορφώσουν συνθήκες -ψηφοθηρικά- αλλά ευνοϊκές πολιτικής για να πλασαριστούν.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter