Νέο στραπάτσο – Γιατί αποδοκίμασε την κυβέρνηση Μητσοτάκη ο πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου (Video)

Νέο στραπάτσο – Γιατί αποδοκίμασε την κυβέρνηση Μητσοτάκη ο πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου (Video)

Οι πολιτικοί όταν το θέλουν μπορεί να είναι ειλικρινείς και σαφείς με λίγες και απλές λέξεις. Αυτό έκανε και ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου όταν κλήθηκε να σχολιάσει το πλωτό φράγμα στη Λέσβο που αποφάσισε η κυβέρνηση Μητσοτάκη για την ανακοπή των μεταναστευτικών ροών.

Από μόνη της η απόφαση που θα στοιχίσει ούτε λίγο ούτε πολύ μισό δισ. ευρώ θα μπορούσε να γίνει και θεατρικό νούμερο, άσχετα αν η κυβέρνηση επιμένει στην… αναγκαιότητά του!

Ο Νταβίντ Σασόλι ωστόσο ήταν σαφής.

«Τα τείχη δεν έχουν λύσει ποτέ προβλήματα. Είτε στο έδαφος, είτε σε θάλασσες», δήλωσε στον ανταποκριτή του Mega στις Βρυξέλλες σημειώνοντας πως «είναι άχρηστο να υψώνεις τείχη».

Αλλά δεν έμεινε εκεί αφού αναφέρθηκε και στο στόχο μιας τέτοιας απόφασης εκ μέρους της κυβέρνησης.

Πρόσθεσε πως οι κινήσεις αυτές έχουν καθαρά επικοινωνιακό χαρακτήρα και στόχο τη δημιουργία εντυπώσεων στην κοινή γνώμη. Επιπλέον, επεσήμανε την ανάγκη συγκρότησης μιας κοινής ευρωπαϊκής πολιτικής για το προσφυγικό ζήτημα.

«Απλώς αποδεικνύει πως οι κυβερνήσεις προσπαθούν να δείξουν στην κοινή γνώμη ότι παίρνουν κάποια μέτρα. Θα ήταν πολύ καλύτερο να συγκεντρωθούν όλοι για να δημιουργήσουν μια κοινή ευρωπαϊκή πολιτική για την μετανάστευση», είπε ο σοσιαλδημοκράτης Νταβίντ Σασόλι.

Μετά από αυτή τη δήλωση είναι απορίας άξιο αν η κυβέρνηση θα συνεχίσει να επιμένει στην κατασπατάληση προϋπολογισμών για τα μάτια του κόσμου…

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter