Νέο συλλαλητήριο της ΟΛΜΕ την Τρίτη 19 Μαΐου στα Προπύλαια

Νέο συλλαλητήριο της ΟΛΜΕ την Τρίτη 19 Μαΐου στα Προπύλαια

Σε νέες κινητοποιήσεις προχωρά η ΟΛΜΕ, ενάντια στα μέτρα του Υπουργείου Παιδείας για τη λειουργία των σχολείων μέσα στην πανδημία.

Η αρχή γίνεται την Τρίτη 19 Μαΐου, με Πανεκπαιδευτικό Συλλαλητήριο στα Προπύλαια, στη 1 το μεσημέρι.Το διοργανώνουν οι εκπαιδευτικές ομοσπονδίες, ΟΛΜΕ, ΔΟΕ και ΟΙΕΛΕ. Κατά την πραγματοποίηση του συλλαλητηρίου αποφασίστηκε να προηγηθούν στην πορεία τα πανό των Δ.Σ. των Ομοσπονδιών και να ακολουθήσουν οι ΕΛΜΕ και ΣΕΠΕ και κατόπιν οι άλλες συλλογικότητες.

Παράλληλα:

• Οι Γενικές Συνελεύσεις των ΕΛΜΕ θα πραγματοποιηθούν από 20 έως και 29 Μαΐου 2020, ενώ η Γενική Συνέλευση των Προέδρων ΕΛΜΕ θα πραγματοποιηθεί την 1η ή την 4η Ιουνίου στην Αθήνα, με το δεδομένο ότι μέχρι τότε θα έχουν αρθεί τα μέτρα, λόγω της επιδημίας, τα οποία θα μπορούσαν να εμποδίσουν την προσέλευση όλων των Προέδρων των ΕΛΜΕ.

• Τα ζητήματα των γενικών συνελεύσεων είναι: το πολυνομοσχέδιο για την παιδεία, τα προβλήματα που γεννά το άνοιγμα των σχολείων στις 18 Μαΐου και η επιχειρούμενη από το ΥΠΑΙΘ ζωντανή μετάδοση των μαθημάτων. Για τα θέματα αυτά, όπως και για το προτεινόμενο πρόγραμμα δράσης, θα γίνει προσπάθεια από το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ να κατατεθεί εισήγηση στις ΕΛΜΕ το αμέσως επόμενο τριήμερο.

• Η ληφθείσα σε προηγούμενο Δ.Σ. της ΟΛΜΕ απόφαση, ότι σε περίπτωση που η κ. Υπουργός Παιδείας καταθέσει το πολυνομοσχέδιο στη Βουλή, πριν από τις ως άνω ημερομηνίες, θα προκηρυχθεί από το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ 3ωρη στάση, με συμπληρωματική 3ωρη στάση από τα Δ.Σ. των ΕΛΜΕ, την ημέρα της κατάθεσής του, βρίσκεται σε ισχύ.  

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter