Νέο συλλαλητήριο αλληλεγγύης για την Παλαιστίνη το Σάββατο

Νέο συλλαλητήριο αλληλεγγύης για την Παλαιστίνη το Σάββατο

Κάλεσμα στο συλλαλητήριο αλληλεγγύης για την Παλαιστίνη, το Σάββατο 13/1 στις 2μ.μ, στο Πάρκο Ελευθερίας και πορεία προς την Πρεσβεία του Ισραήλ απευθύνουν η Συμμαχία Σταματήστε τον Πόλεμο-Αλληλεγγύη στην Παλαιστίνη και η Παλαιστινιακή Παροικία Ελλάδας.

«Να βάλουμε τέλος στις σφαγές στη Γάζα. Λευτεριά στην Παλαιστίνη Καμιά συνεργασία με το κράτος-τρομοκράτη του Ισραήλ» αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Στις 13 Γενάρη η Συμμαχία Σταματήστε τον Πόλεμο-Αλληλεγγύη στην Παλαιστίνη, η Παλαιστινιακή Παροικία Ελλάδας, συνδικάτα, φοιτητικοί σύλλογοι, κοινότητες μεταναστών, άνθρωποι των γραμμάτων και των τεχνών, οργανώσεις της αριστεράς μας καλούν να συντονίσουμε τα βήματα μας με το παγκόσμιο κίνημα αλληλεγγύης στην Παλαιστίνη για ένα νέο γύρο κινητοποιήσεων παντού. Για να εκφραστεί η οργή ενάντια στην συνεχιζόμενη οργανωμένη επιχείρηση εθνοκάθαρσης και γενοκτονίας του παλαιστινιακού λαού στη Γάζα από τον ισραηλινό στρατό με τις πλάτες της Δύσης και της κυβέρνησης της ΝΔ.

Τα θύματα ξεπερνάνε τις 23.000 στην συντριπτική πλειοψηφία παιδιά και γυναίκες. Πάνω από 1,5% του πληθυσμού στη Γάζα έχουν δολοφονηθεί από τους βομβαρδισμούς, πάνω από το 60% των κατοικιών έχει καταστραφεί, τα περισσότερα νοσοκομεία έχουν καταστραφεί, το 85% του πληθυσμού ζει σε άθλιες συνθήκες σε «ζώνες ασφαλείας» με την πείνα και τις ασθένειες να θερίζουν.

Οι ΗΠΑ, οι κυβερνήσεις της Ε.Ε και μαζί τους και η κυβέρνηση της ΝΔ, στηρίζουν με κάθε μέσο το Ισραήλ για να ελέγξουν τη Μέση Ανατολή και τις διαδρομές του πετρελαίου και του φυσικού αερίου. Αυτές τις συμφωνίες έσπρωξε η παρουσία του Μπλίνκεν στα Χανιά στη συνάντηση με τον Μητσοτάκη, ένα από το ορμητήρια θανάτου των ιμπεριαλιστών στο πλευρό του Ισραήλ. Στέλνουν αρμάδες στην Ερυθρά Θάλασσα για φυλάνε τη Διώρυγα του Σουέζ για λογαριασμό του Ισραήλ, των εφοπλιστών και των μεγάλων εταιρειών.

Ο πόλεμος κλιμακώνεται και απειλεί να τραβήξει στη δίνη του όλη την Μ. Ανατολή.

Είναι ώρα να βγούμε στους δρόμους για να μπει τέλος στη σφαγή στη Γάζα και στην κλιμάκωση του πολέμου στη Μ. Ανατολή.

Οι εργαζόμενοι που διεκδικούν δουλειές και όχι βόμβες, λεφτά για Υγεία-Παιδεία και τις ανάγκες μας και όχι για εξοπλισμούς και φρεγάτες, οι φοιτητές/τριες που ξεσηκώνονται για να υπερασπίσουν τα πανεπιστήμιά τους ενάντια στην «παιδεία των starts-ups» που αντιγράφει η κυβέρνηση από το «σύμμαχο Ισραήλ» χρειάζεται να δώσουν δυναμικό παρών στο συλλαλητήριο στις 13 Γενάρη».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter