Διαβάστε στο Documento

Documento Newspaper
Θέλει σαφή απάντηση

Νέο τελεσίγραφο της Μαδρίτης προς Καταλονία: «Έως την Πέμπτη»!

Νέα προθεσμία έδωσε η Μαδρίτη στον αυτονομιστή πρόεδρο της Καταλονίας με σαφή ερωτήματα!

Η κυβέρνηση της Ισπανίας θα αναλάβει τον έλεγχο της Καταλονίας και την απευθείας διακυβέρνησή της αν ο καταλανός ηγέτης Κάρλες Πουιτζντεμόντ δεν εγκαταλείψει την προσπάθεια να αποσχίσει την περιοχή από την Ισπανία έως τις 11:00 ώρα Ελλάδας της Πέμπτης, δήλωσε σήμερα η αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Σοράγια Σάενθ ντε Σανταμαρία, απαντώντας στην ουσία στην προθεσμία των δύο μηνών που ζήτησε ο πρόεδρος της Καταλονίας Κάρλες Πουτζντεμόντ.

«Ο κ. Πουιτζντεμόντ έχει ακόμη την ευκαιρία να αρχίσει να επιλύει την κατάσταση, πρέπει να απαντήσει 'ναι' ή 'όχι' στην κήρυξη (της ανεξαρτησίας)», είπε η Σάενθ ντε Σανταμαρία.

Η Μαδρίτη είχε δώσει μια πρώτη διορία στον Πουιτζντεμόντ έως τις 11:00 σήμερα προκειμένου να αποσαφηνίσει τη θέση του για την ανεξαρτησία με ένα «Ναι» ή ένα «Όχι», όμως ο καταλανός ηγέτης δεν απάντησε απευθείας στην ερώτηση.

Η Μαδρίτη απαιτεί σαφή απάντηση

Ο αυτονομιστής ηγέτης της Καταλονίας δεν απαντά με σαφήνεια σχετικά με την κήρυξη ανεξαρτησίας, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της ισπανικής κυβέρνησης σχολιάζοντας την επιστολή που απηύθυνε σήμερα ο Κάρλες Πουτζντεμόν προς τον πρωθυπουργό Μαριάνο Ραχόι και την κυβέρνησή του για να απαντήσει εάν κήρυξε ή όχι ανεξαρτησία.

«Είναι σαφές ότι ο κ. Πουιτζντεμόντ δεν απάντησε, δεν διαφώτισε σχετικά με αυτό που του ζητήθηκε», δήλωσε ο Αλφόνσο Ντάστις. «Θεωρώ ότι δεν αποτελεί απάντηση στην προειδοποίηση» της ισπανικής κυβέρνησης, επέμεινε.

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.