Νέο τερατώδες fake news της ΝΔ: «Αυτός ο ουρανοξύστης είναι η νέα κατοικία του Μοράλες»

Νέο τερατώδες fake news της ΝΔ: «Αυτός ο ουρανοξύστης είναι η νέα κατοικία του Μοράλες»

Η έρευνα της ιστοσελίδας ellinika hoaxes καταρρίπτει ένα ακόμα fake news της Νέας Δημοκρατίας, που διακινήθηκε μέσα από τα κοινωνικά δίκτυα και παρουσιάζει έναν πολυτελή ουρανοξύστη αξίας 34 εκατομμυρίων δολαρίων ως νέο σπίτι του πρόεδρου της Βολιβίας.

Τι ισχύει;

Ο συγκεκριμένος ουρανοξύστης έχει 29 ορόφους και ύψος 120 μέτρα. Βρίσκεται στο κέντρο της πρωτεύουσας Λα Παζ, κι ονομάζεται Casa Grande del Pueblo (Μεγάλο Σπίτι του Λαού). Εγκαινιάστηκε πρόσφατα από τον Βολιβιανό πρόεδρο και δεν αποτελεί το «σπίτι του» αλλά έδρα πολλών δημόσιων υπηρεσιών και υπουργείων. Μόνο δύο από τους ορόφους, λειτουργούν ως προεδρική κατοικία.

Ας δούμε μερικές φωτογραφίες από το κτήριο στις οποίες φαίνονται αίθουσες εργασίας, γραφεία, συνεδριακοί χώροι κτλ.

Πιο συγκεκριμένα κι ειδικά όσον αφορά τις εγκαταστάσεις που αφορούν τον πρόεδρο, όπως διαβάζουμε σε τοπικά μέσα, «στον 23ο όροφο βρίσκεται το γραφείο του προέδρου, ενώ στον 24ο υπάρχουν κάποιες εγκαταστάσεις για τον ίδιο και το προσωπικό υποστήριξης και ασφάλειας, όπως υπνοδωμάτια, βιβλιοθήκη, τραπεζαρία, σάουνα, τζακούζι και γυμναστήριο».

 Συμπεράσματα:

Είναι ο νέος αυτός ουρανοξύστης το σπίτι του Έβο Μοράλες; ΌΧΙ. Από τους 29 ορόφους, μόλις δυο διατίθενται για τις ανάγκες του προέδρου της χώρας.

Είναι ο νέος αυτός ουρανοξύστης ιδιοκτησία του Έβο Μοράλες; ΌΧΙ. Ακόμα κι οι δυο αυτοί όροφοι διατίθενται για τις ανάγκες του εκάστοτε προέδρου της χώρας.

Όπως καταλαβαίνουμε από τα παραπάνω, ο ισχυρισμός ότι ο ουρανοξύστης Casa Grande del Pueblo στην πρωτεύουσα της Βολιβίας είναι ένα χλιδάτο νέο σπίτι 34 εκατομμυρίων δολαρίων για τον πρόεδρο της χώρας είναι ψευδής και καταρρίπτεται.

Εξάλλου και ο ίδιος ο Μοράλες εγκαινιάζοντας τον ουρανοξύστη, την περασμένη εβδομάδα, είπε ότι θα στεγάσει πολλές κρατικές υπηρεσίες και το κράτος θα γλιτώνει από ενοίκια 20 εκατομμύρια δολάρια το χρόνο.

Αλλά για τη ΝΔ αυτά είναι ψιλά γράμματα…

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter