Νέο «θρίλερ» κατασκοπείας ΗΠΑ – Κίνας

Νέο «θρίλερ» κατασκοπείας ΗΠΑ – Κίνας

Το Πεκίνο διαβεβαίωσε σήμερα ότι «ουδέποτε επιδόθηκε» σε κυβερνοκατασκοπεία, μετά την απαγγελία κατηγοριών χθες στις ΗΠΑ σε βάρος τεσσάρων Κινέζων στρατιωτικών για τη γιγάντια πειρατεία προσωπικών δεδομένων του αμερικανικού πιστωτικού κολοσσού Equifax.

Σύμφωνα με το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης, πρόκειται για μία από τις μεγαλύτερες πειρατείες δεδομένων στην ιστορία, καθώς θύμα της ήταν ένας Αμερικανός στους δύο.

«Η κινεζική κυβέρνηση και ο στρατός, καθώς και τα πρόσωπα που συνδέονται μ’ αυτούς, ουδέποτε επιδόθηκαν και ουδέποτε συμμετείχαν σε κλοπές εμπορικών απορρήτων μέσω του Ίντερνετ», δήλωσε ο Γκενγκ Σουάνγκ, εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών, στη διάρκεια τακτικής ενημέρωσης των δημοσιογράφων.

Ο Γκενγκ πρόσθεσε πως η Κίνα είναι επίσης θύμα κυβερνοκλοπής και παρακολούθησης εκ μέρους των ΗΠΑ και πως το Πεκίνο ζητάει από τις Ηνωμένες Πολιτείες να σταματήσουν τέτοιες ενέργειες.

Στους τέσσερις Κινέζους στρατιωτικούς, οι οποίοι παρουσιάζονται ως μέλη μιας μονάδας έρευνας του κινεζικού στρατού, απαγγέλθηκαν την περασμένη εβδομάδα στην Ατλάντα κατηγορίες για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης με στόχο τη διάπραξη κυβερνοαπάτης, οικονομικής κατασκοπείας και απάτης στις επικοινωνίες.

Οι τέσσερις στρατιωτικοί, που βρίσκονται αυτή τη στιγμή στην Κίνα σύμφωνα με τις ΗΠΑ, κατηγορούνται ότι εκμεταλλεύθηκαν ένα σφάλμα σε λογισμικό που χρησιμοποιούνταν από την Equifax -ο ρόλος του οποίου είναι να συγκεντρώνει προσωπικά δεδομένα καταναλωτών που ζητούν πίστωση.

Σύμφωνα με την αμερικανική δικαιοσύνη, οι πειρατές απέκτησαν τα ονόματα, τις ημερομηνίες γέννησης και τους αριθμούς κοινωνικής ασφάλισης περίπου 145 εκατομμυρίων θυμάτων.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter