Νέο βραβείο «αριστείας»: Παρουσίασαν ως… κυβερνητική μελέτη φοιτητική εργασία από το 2008

Νέο βραβείο «αριστείας»: Παρουσίασαν ως… κυβερνητική μελέτη φοιτητική εργασία από το 2008

Άλλη μία καταχώρηση στο πολυσέλιδο «βιβλίο» των πρακτικών της κυβέρνησης των «αρίστων» αποκάλυψε ο καθηγητής του ΕΜΠ και επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Πειραιάς για Όλους», Νίκος Μπελαβίλας.

Τις τελευταίες ημέρες τέθηκε επί τάπητος η υπόθεση της αξιοποίησης του πρότζεκτ για τη ΧΡΩΠΕΙ επί της οδού Πειραιώς, με κυβερνητικά μέλη όπως ο υφυπουργός Έρευνας και Τεχνολογίας, Χρίστος Δήμας, αλλά και οι στενοί σύμβουλοι του Κυριάκου Μητσοτάκη, όπως ο Γενικός Γραμματέας και ανιψιός του, Γρηγόρης Δημητριάδης, να αναρτούν στα social media φωτογραφία από μακέτα με τίτλο: Πως το project της ΧΡΩΠΕΙ αλλάζει την Πειραιώς. Τι προβλέπεται να κατασκευαστεί στην έκταση των 18 στρεμμάτων».

Η εν λόγω μελέτη,  όπως αποκαλύπτει ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Πειραιάς για Όλους», στην πραγματικότητα αποτελεί μέρος φοιτητικής εργασίας του 2008, σχολιάζοντας με χαρακτηριστικό τρόπο την εν λόγω λαθροχειρία, την οποία «θα τη ζήλευαν οι καλύτεροι παπατζήδες του λιμανιού». 

Ο Νίκος Μπελαβίλας σημειώνει τα εξής στην ανάρτησή του:

«Η κυβερνητική μακέτα με την διαβόητη «Πολιτεία Καινοτομίας» στη ΧΡΩΠΕΙ της οδού Πειραιώς τελικά είναι μία φοιτητική εργασία του 2008 για Σχολές του ΟΑΕΔ!

Στις 28 Ιουνίου 2022 η εικόνα μίας όμορφης μακέτας αναρτάται στο διαδίκτυο με θριαμβικούς τίτλους: «Πως το project της ΧΡΩΠΕΙ αλλάζει την Πειραιώς. Τι προβλέπεται να κατασκευαστεί στην έκταση των 18 στρεμμάτων». Δημιουργοί των αναρτήσεων ο Γενικός Γραμματέας Πρωθυπουργού Γ.Δημητριάδης, και ο Υφυπουργός Έρευνας και Τεχνολογίας Χρίστος Δήμας στα twitter τους, και τα οικονομικά site capital.gr, mononews.gr, msn.com, και άλλα όπως και το πειραϊκό portnet.gr.

Η κυβέρνηση είχε μόλις εξασφαλίσει και ανακοινώσει την πλήρη κατεδάφιση του ιστορικού διατηρητέου συγκροτήματος στην οδό Πειραιώς για να κατασκευαστεί ένας αμφιλεγόμενος «πόλος καινοτομίας» τον οποίο θα χτίσουν και θα λειτουργούν ιδιωτικές εταιρείες σε κρατικό οικόπεδο.

Οι πανηγυρισμοί για το έργο δεν μπορούσαν να μην περιλαμβάνουν και μία ωραία εικόνα. Μόνο που η εικόνα την οποία δημοσίευσαν δεν έχει καμμιά σχέση με το «project». Είναι μία φοιτητική μελέτη του 2008 και τουναντίον, δείχνει το ακριβώς αντίθετο από αυτό που ανακοινώθηκε. Προβλέπει τη διάσωση και επανάχρηση του ιστορικού εργοστασίου της ΧΡΩΠΕΙ και τη μετατροπή του σε σχολές του ΟΑΕΔ. Ήταν τμήμα μίας διπλωματικής εργασίας του Πολυτεχνείου η οποία παρουσιάστηκε σε έκθεση με τίτλο «Πειραιάς και Ουτοπία» που οργανώθηκε από τη Σχολή Αρχιτεκτόνων Μηχ ΕΜΠ στη Δημοτική Πινακοθήκη Πειραιά τον Μάιο 2015.

Οι «Άριστοι», ο επικεφαλής του πρωθυπουργικού γραφείου και ο επικεφαλής της έρευνας και τεχνολογίας στην Ελλάδα διαφημίζουν το έργο τους με μία φοιτητική μακέτα που έγινε προ 15 ετών και η οποία δείχνει το ακριβώς αντίθετο από αυτό που διαφημίζουν, παρουσιάζοντας την ως δική τους. Οι δε έμπειροι δημοσιογράφοι από το capital.gr ως το portnet.gr καταπίνουν αμάσητο ότι τους σερβίρουν και το αναπαράγουν.

Τέτοια λαθροχειρία θα τη ζήλευαν οι καλύτεροι παπατζήδες του λιμανιού. #pireas4all».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter