Νέο βρετανικό «μπλόκο» στον τουρισμό – Η TUI ακυρώνει κι άλλες πτήσεις προς την Ελλάδα

Νέο βρετανικό «μπλόκο» στον τουρισμό – Η TUI ακυρώνει κι άλλες πτήσεις προς την Ελλάδα

Παρά τις συνεχιζόμενες διπλωματικές προσπάθειες από ελληνικής πλευράς ούτως ώστε η χώρα να περάσει στην πράσινη ταξιδιωτική λίστα της Βρετανίας (με τελευταία τη συνομιλία Μητσοτάκη – Μπόρις Τζόνσον), οι ενέργειες της TUI δείχνουν προς την αντίθετη κατεύθυνση, προκαλώντας νέο γερό «χτύπημα» στην κυβέρνηση.

Συγκεκριμένα, η TUI UK ανακοίνωσε την ακύρωση μίας σειράς ταξιδιωτικών πακέτων που αφορούν δημοφιλείς προορισμούς από την Ελλάδα και όχι μόνο, λόγω «αβεβαιότητας» από την κατάσταση που επικρατεί στο μέτωπο της πανδημίας, όπως χαρακτηριστικά τονίζεται. Όσον αφορά τη χώρα μας, μέχρι τις 4 Ιουλίου ακυρώνονται ταξιδιωτικά πακέτα και πτήσεις: Στη Θεσσαλονίκη, τα Χανιά, την Καβάλα, την Κεφαλονία, τη Μύκονο, την Πρέβεζα, τη Σάμο, τη Σαντορίνη και τη Σκιάθο.

Τοποθεσίες όπως η Χαλκιδική, η Θάσος και Ζάκυνθος, αφαιρέθηκαν από τη λίστα της TUI, δίχως το γεγονός αυτό να μειώνει το νέο βρετανικό «χαστούκι» στον κλάδο του τουρισμού, αλλά και περαιτέρω ψαλίδισμα στις ελπίδες της κυβέρνησης για βελτίωση της οικονομίας μέσω της «βαριάς βιομηχανίας» της χώρας, λόγω των διαδοχικών καθυστερήσεων στην εισροή τουριστών από τη Βρετανία και όχι μόνο…

Πλην της Ελλάδας, «κόκκινη κάρτα» από την TUI μέχρι τις 4 Ιουλίου έλαβαν επίσης: η Κύπρος, η Κροατία, η Αρούμπα, η Ιταλία, η Τζαμάικα, η Μάλτα και ορισμένες περιοχές της Ισπανίας. Παράλληλα, μέχρι τις 11 Ιουλίου ακυρώνονται ταξιδιωτικά πακέτα προς τη Βουλγαρία, την Κόστα Ρίκα, το Πράσινο Ακρωτήρι, τη Δομινικανή Δημοκρατία, την Αίγυπτο, το Μεξικό, την Τουρκία, το Μαρόκο και την Τυνησία.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter