Νέο χαράτσι στο ρεύμα

Νέο χαράτσι στο ρεύμα

Βάζει τρις το χέρι στην τσέπη των νοικοκυριών σε συνθήκες ασφυκτικής πίεσης που σβήνουν το εισόδημα…

Ο λόγος για την κυβέρνηση Μητσοτάκη, που ανακοίνωσε και νέο χαράτσι που αφορά στους λογαριασμούς ρεύματος. Στην πράξη ωστόσο«κλέβει» ελάχιστα από τους πολλούς και δίνει πακτωλό χρημάτων στους τέσσερις του καρτέλ του φυσικού αερίου που προμηθεύουν κατά πλειονότητα το ηλεκτρικό ρεύμα!

Πλέον, όπως ανακοίνωσε ο αρμόδιος υπουργός οι οικιακοί καταναλωτές θα πληρώνουν ένα λεπτό του ευρώ ανά κιλοβατώρα για να δημιουργηθεί αποθετικός λογαριασμός προκειμένου να λειτουργήσει Μηχανισμός Αντιστάθμισης Κινδύνου. Το πώς θα λειτουργεί αυτός ο μηχανισμός, ποιους θα αφορά και ποιοι θα μετέχουν είναι ακόμη αδιευκρινίστο. Αυτό που είναι σίγουρο είναι ότι θα χρεώνονται οι οικιακοί καταναλωτές μέσω των χρεώσεων Υπηρεσιών Κοινής Ωφέλειας (ΥΚΩ).

Εδώ το πράγμα αποκτά ενδιαφέρον. Πρόκειται για τις χρεώσεις μέσω των οποίων θα καλυπτόταν το κόστος ηλεκτροπαραγωγής στα νησιά που είναι αυξημένο. Μάλιστα ακριβώς επειδή πολλά νησιά συνδέθηκαν καλωδιακά με την ηπειρωτική χώρα, η κυβέρνηση Μητσοτάκη είχε υποσχεθεί μείωση αυτής της κατηγορίας, κατά ποσοστό 70%. Όμως φευ! Πλέον αυξάνεται το κόστος για τους οικιακούς καταναλωτές για να λειτουργήσει αυτός ο αδιευκρίνιστος προς το παρόν μηχανισμός αντιστάθμισης κινδύνου.

Διαβάστε επίσης: Οι αυξήσεις στο ρεύμα «γονατίζουν» τα νοικοκυριά – 285.000 εντολές για διακοπή ηλεκτροδότησης (Videos)

Διαβάστε επίσης: Ηλεκτρικό ρεύμα: Επιδοτήσεις υπό το φόβο κοινωνικής οργής – Τι ανακοίνωσε η κυβέρνηση Μητσοτάκη για τον Σεπτέμβριο

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter