Νέο «χαστούκι» για τον Τζόνσον: Υποχρεώνεται να δημοσιοποιήσει έγγραφα που αφορούν το Brexit

Νέο «χαστούκι» για τον Τζόνσον: Υποχρεώνεται να δημοσιοποιήσει έγγραφα που αφορούν το Brexit

Εγκρίθηκε από τη Βουλή των Κοινοτήτων η πρόταση που είχε καταθέσει ο Συντηρητικός βουλευτής Ντόμινικ Γκριβ, ο οποίος ζητούσε να δοθούν στη δημοσιότητα τα έγγραφα που σχετίζονται με τους σχεδιασμούς της κυβέρνησης για μια αποχώρηση από την ΕΕ χωρίς συμφωνία αλλά και οι ιδιωτικές επικοινωνίες μεταξύ κυβερνητικών αξιωματούχων οι οποίοι εμπλέκονται στην απόφαση για την αναστολή λειτουργίας του κοινοβούλιου.

Η πρόταση, που εγκρίθηκε με ψήφους 311 υπέρ έναντι 302 κατά, είναι δεσμευτική για την κυβέρνηση.

«Δυσανάλογο και πρωτοφανές»

Η κυβέρνηση θα ενημερώσει το κοινοβούλιο σχετικά με τις πληροφορίες που προβλέπει η πρόταση του Συντηρητικού βουλευτή, Ντομινίκ Γκριβ, για τους σχεδιασμούς της κυβέρνησης για μια αποχώρηση χωρίς συμφωνία και για έγγραφα που αφορούν την απόφαση αναστολής λειτουργίας του κοινοβουλίου, ωστόσο, χαρακτηρίζει το αίτημα «δυσανάλογο και πρωτοφανές».

Εκπρόσωπος της κυβέρνησης εξέφρασε απογοήτευση για την έγκριση της πρότασης από το κοινοβούλιο, αλλά δήλωσε: «Η κυβέρνηση είναι δεσμευμένη να μοιραστεί τις κατάλληλες πληροφορίες με το κοινοβούλιο, αλλά πρέπει να ισορροπήσουμε αυτή την υποχρέωση με το ευρύτερο δημόσιο συμφέρον, τα νομικά μας καθήκοντα και με την διαβεβαίωση ότι οι υπουργοί θα λάβουν πλήρη και ειλικρινή ενημέρωση που θα παραμείνει εμπιστευτική. Ο σκοπός των πληροφοριών που ζητήθηκαν στην πρόταση είναι δυσανάλογος και πρωτοφανής. Θα εξετάσουμε τις επιπτώσεις».

Η έγκριση της σημερινής πρότασης είναι η τέταρτη στη σειρά ήττα που δέχεται ο Μπόρις Τζόνσον σε ψηφοφορία στο κοινοβούλιο από τότε που έγινε πρωθυπουργός. Η εφαρμογή της είναι υποχρεωτική για την κυβέρνηση, και το υλικό που ζητήθηκε πρέπει να παραδοθεί μέχρι τις 11 Σεπτεμβρίου.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter