Νέο χτύπημα Σαμαρά: Θυμίζει όσα διέψευδε ο Μαρινάκης για τη νομιμοποίηση μεταναστών

Νέο χτύπημα Σαμαρά: Θυμίζει όσα διέψευδε ο Μαρινάκης για τη νομιμοποίηση μεταναστών

Νέους κλυδωνισμούς στη «γαλάζια» πολυκατοικία προκαλεί το δελτίο Τύπου που εξέδωσαν συνεργάτες του Αντώνη Σαμαρά, μία μέρα μετά το «αντάρτικο» του πρώην πρωθυπουργού με φόντο την τροπολογία Καιρίδη.

Απαντώντας στα πυρά που δέχτηκε ο κ. Σαμαράς το πρωί του Σαββάτου από τον υπουργό Μετανάστευσης κατά τη συζήτηση του προϋπολογισμού, συνεργάτες του θυμίζουν με νόημα την κατηγορηματική διάψευση του κυβερνητικού εκπροσώπου σε σχέση με «ελληνοποιήσεις ή νομιμοποιήσεις» μεταναστών με αφορμή σχετική δήλωση του κ. Καιρίδη.

Διαβάστε επίσης: Προϋπολογισμός: Βολές «μητσοτακικών» κατά Σαμαρά μετά το «αντάρτικο» για την τροπολογία Καιρίδη;

«Δεν υπάρχει καμία πρόθεση της Κυβέρνησης για ελληνοποιήσεις ή νομιμοποιήσεις» είχε πει ο Παύλος Μαρινάκης κατά τη διάρκεια ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών στις 29 Σεπτεμβρίου, προσθέτοντας: «Δεν υπάρχει καμία τέτοια πρόθεση, κανένα τέτοιο σχέδιο και κανένας τέτοιος ευρύτερος σχεδιασμός από την κυβέρνηση».

Υπενθυμίζεται ότι την Παρασκευή, ο Μεσσήνιος εξέδωσε σκληρή ανακοίνωση, ζητώντας την απόσυρση της τροπολογίας που μειώνει από 7 σε 3 χρόνια το απαιτούμενο όριο διαμονής για την απόκτηση άδειας παραμονής από παράτυπους μετανάστες.

Ο πρώην πρωθυπουργός χρησιμοποίησε βαριές εκφράσεις, λέγοντας χαρακτηριστικά πως «η Ελλάδα είναι χώρα και όχι , αλλά και ότι η χώρα μας «γίνεται φάρος προσέλκυσης» παράτυπων μεταναστών.

Αναλυτικά το δελτίο Τύπου συνεργατών του Αντώνη Σαμαρά: 

Αντί οιουδήποτε άλλου σχολίου, παρατίθεται, επί λέξει, η ενημέρωση του κυβερνητικού εκπροσώπου στους πολιτικούς συντάκτες, πριν από τρείς μήνες, στις 29 Σεπτεμβρίου 2023:                                                                                                                                                     

Ν. ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ (δημοσιογράφος): Το ερώτημά μου αφορά τις ελληνοποιήσεις μεταναστών. Υπήρξε μια σύγχυση με κάποιες δηλώσεις που έκανε ο κ. Καιρίδης. Τι ισχύει; Το διαψεύσατε, από ό,τι είδα χθες. Θα ήθελα και εδώ μια επίσημη απάντηση. Και δεύτερον, αν εξακολουθεί ο κ. Καιρίδης να έχει την εμπιστοσύνη της Κυβέρνησης και του Πρωθυπουργού.

Π. ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ (κυβερνητικός εκπρόσωπος): Ευχαριστώ για το ερώτημα. Να το πούμε και από την επίσημη ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, εδώ στη Θεσσαλονίκη. Δεν υπάρχει καμία πρόθεση της Κυβέρνησης για ελληνοποιήσεις ή νομιμοποιήσεις. Γιατί υπήρξε και μια παρανόηση πάλι, ελπίζω όχι κακοπροαίρετη, από κάποια ΜΜΕ. Δεν υπάρχει καμία τέτοια πρόθεση, κανένα τέτοιο σχέδιο και κανένας τέτοιος ευρύτερος σχεδιασμός από την Κυβέρνηση

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter