Νεοδημοκρατικό μπλόκο στην κυβέρνηση για την προσφυγική δομή Άρτας (Video)

Νεοδημοκρατικό μπλόκο στην κυβέρνηση για την προσφυγική δομή Άρτας (Video)

Εσωκομματικές τριβές φαίνεται πως έχει δημιουργήσει η επιθυμία της κυβέρνησης για λειτουργία δομής φιλοξενίας προσφύγων στον δήμο Άρτας. 

Ο Δήμαρχος Άρτας, Χρήστος Τσιρογιάννης προερχόμενος από τη ΝΔ συγκάλεσε με αφορμή αυτό, έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο, στο οποίο εκφράστηκε καθολικά η… «μη εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση» του Κυριάκου Μητσοτάκη και η αντίθεση των φορέων στη δημιουργία δομής φιλοξενίας προσφύγων στην περιοχή. 

Η Γενική Γραμματεία Μεταναστευτικής Πολιτικής ζήτησε με έγγραφό της στις 24 Δεκεμβρίου 2019 να νοικιάσει χώρο στη θέση “Κρεκούκια” στη Τ.Κ Αμμοτόπου του Δ. Αρταίων, προκειμένου να δημιουργηθεί δομή φιλοξενίας προσφύγων. Πρόκειται για έκταση που έχει χωροθετηθεί το Επιχειρηματικό Πάρκο περίπου 300 στρεμμάτων, εκ των οποίων ζητούνται προς ενοικίαση τα 80 στρέμματα. 

Στη συνεδρίαση παραβρέθηκαν, οι Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Όλγα Γεροβασίλη, του ΚΙΝΑΛ Χρήστος Γκόκας, ενώ άφαντοι ήταν ο βουλευτής της ΝΔ στην Άρτα, Γιώργος Στύλιος, και ο γαλάζιος περιφερειάρχης Ηπείρου, Αλέξανδρος Καχριμάνης, προκαλώντας την οργή του επίσης νεοδημοκράτη Δημάρχου κάνοντας λόγο για μη ανάληψη ευθυνών από ορισμένους, «κάποιοι εκ του πονηρού προσπαθούν να αποφύγουν τις πολιτικές τους ευθύνες στο θέμα αυτό»! 

«Κατανοούμε το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί, αν και εμείς ως Δήμος Αρταίων θεωρούμε πως δεν είμαστε οι πλέον αρμόδιοι, για το μεταναστευτικό, για το οποίο προφανώς είμαι ένας κρίκος μια αλυσίδας που θα δώσει λύση, αυτό όμως αφορά, κυρίως την κυβέρνηση, κυρίως τα υπουργεία, κυρίως τους κυβερνητικούς βουλευτές και κυρίως την Περιφέρεια και την κάθε Περιφερειακή Ενότητα. […] Ζητάμε από όλους τους αρμόδιους φορείς και τους πολιτικούς παράγοντες της περιοχής μας να αναλάβουν το μέρος της ευθύνης που τους αναλογεί» σημείωσε ο κ. Τσιρογιάννης που έδειχνε ξεκάθαρα ενοχλημένος από τη στάση του υπουργείου αφού επεσήμανε ότι έμαθε ότι μετέβη κλιμάκιο του υπουργείου στην περιοχή, από τα ΜΜΕ και διέψευσε τα δημοσιεύματα που τον ήθελαν να έχει έρθει σε επαφή μαζί του, δηλώνοντας ευθαρσώς, απαντώντας σε ερώτηση της κ. Γεροβασίλη, ότι το υπουργείο ήρθε κρυφά στην Άρτα και διερεύνησε περιοχές εν αγνοία του ιδίου αλλά και της τοπικής κοινωνίας.

Την έντονη αντίθεση του με την κυβέρνηση εξέφρασε και ο αντιδήμαρχος Νίκος Λιόντος, ενώ ο αντιδήμαρχος Χριστόφορος Σιαφάκας είπε πως δεν έχει καμία εμπιστοσύνη στις κυβερνητικές πολιτικές.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter