Νεοδημοκρατικές υποκρισίες και οι προεκλογικές κορώνες για την «κάλυψη» του πρέσβη της Βενεζουέλας

Νεοδημοκρατικές υποκρισίες και οι προεκλογικές κορώνες για την «κάλυψη» του πρέσβη της Βενεζουέλας

Για μία ακόμη φορά αποδεικνύεται η διγλωσσία ή η υποκρισία της Νέας Δημοκρατίας.

Αυτή τη φορά αφορά αυτές τις νεφελώδεις προεκλογικές «καταγγελίες» ότι ο ΣΥΡΙΖΑ και προσωπικά ο Αλέξης Τσίπρας κάλυψε τον πρέσβη της Βενεζουέλας σε θέμα σεξουαλικής κακοποίησης.

Όπως συχνά αποδείχθηκε μετεκλογικά, η αλήθεια δεν είναι αυτή και βέβαια αφορά άμεσα την διπλωματική ασυλία την οποία χαίρει το διπλωματικό προσωπικό των ξένων πρεσβειών.

Προσπαθώντας σε λίγες γραμμές να παρουσιάσουμε το θέμα, αφορά προηγούμενο πρέσβη της Βενεζουέλας στη χώρα, τον Φράκλιν Γκονζάλες και πέντε περιπτώσεις σεξουαλικής κακοποίησης που έγιναν γνωστές με την μία να έχει τελεσιδικήσει δικαστικά και μία δεύτερη να βρίσκεται ακόμα στη διαδικασία.

Η Ξένια Μπουζαρανίδου η οποία αποφάσισε να μιλήσει στο ethnos.gr όταν το θέμα της σεξουαλικής κακοποίησης γυναικών έφτασε και στη Βουλή -η οποία ήταν σεφ στην εδώ πρεσβεία της Βενεζουέλας- αναφέρει πως η φήμη του πρέσβη είχε προηγηθεί, γιατί τα ίδια είχε κάνει και στην Ουκρανία, ενώ λεγόταν πως ήταν φίλος και επιλογή του Νικολά Μαδούρο.

Η ίδια μιλώντας για τον πρέσβη κάνει λόγο για «περίπτωση αρρωστημένου ανθρώπου»

Σημειώνει πως η πρώτη καταγγελία σε βάρος του πρέσβη είχε γίνει το 2013. Προσθέτει μάλιστα πως ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας είχε στείλει επιστολή στον Νικολά Μαδούρο.

Τον Ιούλιο του 2013 «καρατομήθηκε» ο επίμαχος πρέσβης και αντικαταστάθηκε από τον Φαρίντ Γκονζάλες ενώ η ίδια σημειώνει πως στόχος της πρεσβείας ήταν η απόλυση κάτι που έγινε τον Νοέμβριο του 2015, ενώ συνολικά απολύθηκαν οι τρεις από τις συνολικά πέντε γυναίκες. Αναφέρει μάλιστα πως μεταξύ των πέντε γυναικών που έκαναν καταγγελίες για σεξουαλικές παρενοχλήσεις ήταν και κόρη υψηλόβαθμου στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ.

Η δικαστική οδός που ακολουθήθηκε στη συνέχεια, αφού το προσωπικό της πρεσβείας είχε διπλωματική ασυλία, ήταν με βάση το εργατικό δίκαιο, καθώς διαφορετικά έπρεπε η δίκη να γίνει στο Καράκας.

Όπως λέει η ίδια η Ξένια Μπουζαρανίδου δικαιώθηκε με την απόφαση του δικαστηρίου στις 5 Μαρτίου 2019 αλλά μέχρι σήμερα δεν έχει αποζημιωθεί. Προσθέτει πως στην απόφαση αυτή συνέβαλε και η στάση του πρέσβη που προηγήθηκε του Φράνκλιν Γκονζάλες και συγκεκριμένα του Ροντρίγκο Τσάβες Σαμούδιο.

«Το Μάρτιο του 2019 δικαιώθηκα. Στις 15 Φεβρουαρίου 2021 έστειλα και επιστολή στο Μέγαρο Μαξίμου στον ίδιο τον πρωθυπουργό αλλά ακόμα δεν έχω πάρει απάντηση», αναφέρει η ίδια καθώς απαιτείται η υπογραφή από το υπουργείο Εξωτερικών.

Αναρωτιέται κανείς βέβαια, το θέμα που είχε κάνει «σημαία» η Νέα Δημοκρατία με λόγια και μισόλογα κατά του ΣΥΡΙΖΑ, γιατί δεν το έχει διευθετήσει;

Γιατί το υπουργείο Εξωτερικών και ο Νίκος Δένδιας, εδώ και πάνω από ενάμισι χρόνο δεν έχουν προσυπογράψει την απόφαση του δικαστηρίου για να της καταβληθεί η αποζημίωση, την ώρα μάλιστα που η απόφαση του δικαστηρίου ελήφθη λίγο πριν τις εκλογές που τους έφεραν στην εξουσία;

Πληροφορίες: ethnos.gr

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter