Νεοφιλελεύθερα μυστικά και ψέματα

Νεοφιλελεύθερα μυστικά και ψέματα

Πριν από κάποια χρόνια ένας από τους ιθύνοντες του Fox News, o Ντέιβιντ Μπόιλαν, περιγράφοντας κυνικά τον ρόλο του συγκεκριμένου ομίλου αλλά και της νεοφιλελεύθερης προπαγάνδας γενικότερα, είχε δηλώσει: «Θα αποφασίσουμε τι είναι οι ειδήσεις. Οι ειδήσεις είναι αυτό που σας λέμε ότι είναι». Αυτό το «ευαγγέλιο» των απανταχού ακροσυντηρητικών ακολουθούν κατά γράμμα και οι νεοφιλελεύθεροι στην Ελλάδα. Αυτό είναι το «κλειδί» για να συνεχίσουν να αρμέγουν το κράτος, να διορίζουν ημετέρους και να καταρτίζουν με πρόσχημα την πανδημία συμβάσεις με ονοματεπώνυμο. Και αυτό είναι το μέσο για να βγαίνουν από το κάδρο των ευθυνών και να αντιπολιτεύονται την… αντιπολίτευση.

Γι’ αυτό και ο νέος κυβερνητικός εκπρόσωπος Χρήστος Ταραντίλης φροντίζει να ακολουθεί καθημερινά τη συνταγή με τα μυστικά και τα ψέματα που ακολουθούσε και ο προκάτοχός του Στέλιος Πέτσας. Γιατί εάν δεν αναδεικνύει τα επουσιώδη και εάν δεν ψεύδεται για τα ουσιώδη, εάν δεν κρύβει όσα στοιχεία μπορεί και δεν παραποιεί τα υπόλοιπα, τα ενσωματωμένα στη «γαλάζια» διακυβέρνηση ΜΜΕ δεν θα μπορούν να προβάλλουν αλά Μινχάουζεν μια πολιτική ψευδαισθήσεων.

Ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης Μητσοτάκη λοιπόν θεωρεί ότι οι εγκληματικές καθυστερήσεις στη λήψη μέτρων, η μη ολοκλήρωση μονάδων ΜΕΘ που «εγκαινιάστηκαν» με τυμπανοκρουσίες, η απουσία κάθε στήριξης του κόσμου της εργασίας μπορούν να θάβονται κάτω από δηλώσεις του τύπου «αυτήν τη στιγμή η εμβολιαστική κάλυψη του πληθυσμού βρίσκεται στον ευρωπαϊκό μέσο όρο». Εκείνη τη στιγμή λοιπόν που το ανακοίνωνε αυτό ο Χρ. Ταραντίλης τα στοιχεία που επίσημα είχε δημοσιοποιήσει η ΕΕ έδειχναν ότι η Ελλάδα του… νεοδημοκρατικού «μέσου όρου» κατατάσσεται στη… 19η θέση της Ευρώπης των 27. Αλλά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, που είναι μάλιστα και… μαθηματικός ειδικευμένος στην «επιχειρησιακή έρευνα», είναι αποφασισμένος να μην αφήσει τα στοιχεία να του χαλάσουν την αφήγηση!

Το βράδυ της περασμένης Τρίτης στη συζήτηση για τα εξοπλιστικά ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος δεχόμενος κάποια στιγμή ομοβροντία επιθέσεων για τη σύμβαση με τα Rafale απάντησε με το αφοπλιστικό: «Μα τι θέλετε, εγώ την έφερα (σ.σ.: τη σύμβαση) σε τέσσερις μήνες». Στη συνέχεια εξέπληξε τους συνομιλητές του λέγοντας ότι είναι «σαν να κάνετε κριτική στην Ολλανδία για τον τελικό του 1974 που με τη σέντρα έκανε 13 πάσες και έβαλε γκολ γιατί δεν το έκανε με πέντε πάσες». Ο Doctor όμως γνωρίζει ότι ο υπουργός είναι μανιακός ποδοσφαιρόφιλος και ακόμη πιο μανιακός συλλέκτης καρτών με εικόνες ποδοσφαιριστών, τις οποίες αγοράζει και ανταλλάσσει με άλλους συλλέκτες. Είναι ένα χόμπι που του τρώει αρκετές εργατοώρες, αλλά τι να κάνουμε; Χόμπι είναι αυτά, δεν κόβονται εύκολα.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter