Νεοφιλελευθερισμός μέχρι τα μπούνια

Νεοφιλελευθερισμός μέχρι τα μπούνια

Η στρατευμένη στον νεοφιλελευθερισμό και στη Νέα Δημοκρατία δημοσιογραφία έχει πολλά πρόσωπα: αυτούς που κατέληξαν με μια θέση στη Βουλή· εκείνους που συνεχίζουν το έργο των πρώτων λιβανίζοντας την κυβέρνηση από τα τηλεοπτικά στασίδια τους· και τους δεκάδες που προσλήφθηκαν και συνεχίζουν να προσλαμβάνονται σε γραφεία Τύπου και επικοινωνίας.

Το πρόσωπο όμως που συμβολίζει καλύτερα όλους αυτούς τους Λοβέρδους και τους Τσιόδρες και τους Κανέλληδες και τους Παπαπαναγιώτου είναι ο Μπάμπης Παπαδημητρίου, ο οποίος ακάματος δεν σταμάτησε ούτε στιγμή τόσα χρόνια να είναι ο συμπαραστάτης των τραπεζών και ο συνήγορος των επενδυτικών διευκολύνσεων.

Tweet με εντολή Γεραπετρίτη;

Εχει και ένα δίκιο ο Λευτέρης Αυγενάκης, αν ισχύουν αυτά που λένε συνεργάτες του. Σύμφωνα με αυτούς, το πρόβλημα παροξύνθηκε όταν ζητήθηκε από τον υφυπουργό Αθλητισμού να παρέμβει μετά την απόφαση της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού. Στο Μαξίμου κατάλαβαν νωρίς το πρόβλημα, αλλά θεώρησαν ότι θα το διαχειριστούν επικοινωνιακά. Ετσι ζήτησαν από τον Λ. Αυγενάκη να κάνει δήλωση. Λέγεται μάλιστα ότι το tweet στο οποίο ο υφυπουργός «ανακοίνωσε» ότι «δεν είναι δυνατόν να επιβάλλεται η πλέον επαχθής ποινή του υποβιβασμού σε ιστορικές ομάδες χωρίς να υπάρχει απόλυτη τεκμηρίωση» έγινε καθ’ υπαγόρευση του υπουργού Επικρατείας Γιώργου Γεραπετρίτη. Ενός ανθρώπου με γρήγορα αντανακλαστικά που δεν γνωρίζει το σπεύδε βραδέως, λένε στη ΓΓΑ.

Παγωμάρα

Αναψε φωτιές στο στενό πρωθυπουργικό περιβάλλον ένα σχόλιο του Γιώργου Παπαχρήστου στα «Νέα» στο οποίο αναφερόταν ότι η πρόεδρος της Δημοκρατίας Αικατερίνη Σακελλαροπούλου είχε δειπνήσει με στελέχη της κατασκευαστικής ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, καθώς αντιπρόεδρος της εταιρείας είναι ο πεθερός του Γιώργου Γεραπετρίτη ενώ στην εταιρεία εργάζεται και η κόρη του στενού συνεργάτη του πρωθυπουργού. Ο κ. Γεραπετρίτης λοιπόν θεώρησε ότι το όλο σχόλιο δεν είχε στόχο τόσο την πρόεδρο όσο τον ίδιο και θεώρησε υπεύθυνο της διαρροής τον πρώην διευθυντή των «Νέων» Δημήτρη Μητρόπουλο που είναι επίσης στενός συνεργάτης του πρωθυπουργού. Μαθαίνουμε λοιπόν ότι όταν Γεραπετρίτης και Μητρόπουλος συναντιούνται έστω και συμπτωματικά στους διαδρόμους του Μαξίμου η θερμοκρασία γίνεται… πολική.

Τα έκανε μαντάρα

Και τώρα όλοι βράζουν κατά του Στέλιου Πέτσα! Εξαιτίας της απουσίας του Κυριάκου Μητσοτάκη στο Παρίσι άφησαν στον κυβερνητικό εκπρόσωπο τη διαχείριση του προβλήματος Σαμαρά. Ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης έκανε στην άκρη, αφού βέβαια πρώτα «τίναξε την μπάνκα στον αέρα» βάζοντας τον Λευτέρη Αυγενάκη να γράψει tweet και συνέγραψε την τροπολογία.

Ετσι ο Στ. Πέτσας ανέλαβε να κάνει κάτι που δεν γνωρίζει: λεπτούς χειρισμούς! Και τήρηση ισορροπιών. Σε εκείνον χρεώνεται η διαρροή ότι ο Αντώνης Σαμαράς έδωσε «εξηγήσεις» στον… Σταύρο Καλαφάτη οι οποίες έγιναν «αποδεκτές» από την κυβέρνηση – κάτι που έκανε έξαλλο τον πρώην πρωθυπουργό. Ερχεται ανασχηματισμός και θα δώσει… εξηγήσεις.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter