Νέοι μπελάδες για Τραμπ – Ένοχος για ψευδείς καταθέσεις ο σύμβουλός του Τζορτζ Παπαδόπουλος

Νέοι μπελάδες για Τραμπ – Ένοχος για ψευδείς καταθέσεις ο σύμβουλός του Τζορτζ Παπαδόπουλος

Ο δικηγόρος Τζορτζ Παπαδόπουλος παραδέχτηκε πως έδωσε ψευδή κατάθεση σε πράκτορες του FBI, όπως γνωστοποίησε σήμερα ο ομοσπονδιακός ειδικός εισαγγελέας που ερευνά την υπόθεση της “σύμπραξης” του επιτελείου Τραμπ με τη Ρωσία κατά την προεκλογική περίοδο.

Ο Παπαδόπουλος είναι ο τρίτος κατά σειρά σύμβουλος του Τραμπ που βρίσκεται αντιμέτωπος με ποινικές κυρώσεις. Συμμετείχε στην προεκλογική εκστρατεία του Ρεπουμπλικανού μεγιστάνα το 2016, ως σύμβουλος για θέματα εξωτερικής πολιτικής. Όπως έγινε γνωστό σήμερα, δήλωσε ένοχος στις 5 Οκτωβρίου ότι είπε ψέματα στους ομοσπονδιακούς πράκτορες.

Τα δικαστικά έγγραφα αναφέρουν ότι λίγες ημέρες μετά την ορκωμοσία του Τραμπ, στις 20 Ιανουαρίου φέτος, και αφού είχε ξεκινήσει η έρευνα για την ενδεχόμενη παρέμβαση της ρωσικής κυβέρνησης στις προεδρικές εκλογές του 2016, ο Τζορτζ Παπαδόπουλος έδωσε κατάθεση σε ομοσπονδιακούς πράκτορες. Φέρεται να είπε τότε ότι είχε έρθει σε επαφή με έναν μη κατονομαζόμενο αλλοδαπό “καθηγητή” ο οποίος ισχυριζόταν ότι είχε πληροφορίες επιβαρυντικές για τη Χίλαρι Κλίντον, με τη μορφή “χιλιάδων e-mail”. Ο δικηγόρος ισχυρίστηκε ότι οι επαφές αυτές έγιναν πριν ενταχθεί στο προεκλογικό επιτελείο του Τραμπ.

Ωστόσο, ο εισαγγελέας επισήμανε ότι ο Παπαδόπουλος στην πραγματικότητα συναντήθηκε με τον “καθηγητή” αφού εντάχθηκε στο προεκλογικό επιτελείο του Τραμπ και με τις ψευδείς δηλώσεις του “παρεμπόδισε την έρευνα του FBI για την ενδεχόμενη ύπαρξη διασυνδέσεων ή συντονισμού μεταξύ των προσώπων που συνδέονταν με την (προεκλογική) εκστρατεία και τη ρωσική κυβέρνηση”.

Στο κατηγορητήριο αναφέρεται εξάλλου ότι ο Παπαδόπουλος προσπάθησε κατ’ επανάληψη να φέρει σε επαφή το επιτελείο του Τραμπ με Ρώσους αξιωματούχους και εργάστηκε για να πετύχει μια συνάντηση μεταξύ του Βλαντιμίρ Πούτιν και του Ρεπουμπλικανού υποψηφίου, κάτι που δεν έγινε ποτέ.

Αφού ανακρίθηκε από το FBI ο Παπαδόπουλος απενεργοποίησε τον λογαριασμό του στο Facebook για να διαγράψει τις συνομιλίες που είχε με τον “καθηγητή”.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter