Νέοι σεισμοί Τουρκία – Συρία: Τρεις νεκροί και περισσότεροι από 200 τραυματίες (Videos)

Νέοι σεισμοί Τουρκία – Συρία: Τρεις νεκροί και περισσότεροι από 200 τραυματίες (Videos)
Πηγή: Twitter

Τρεις νεκροί και 213 τραυματίες είναι μέχρις ώρας ο απολογισμός της νέας σειράς ισχυρών σεισμών στην Τουρκία που σημειώθηκαν το απόγευμα της Δευτέρας στα σύνορα Τουρκίας-Συρίας και έγιναν αισθητές σε Κύπρο και Λίβανο, όπως ανακοίνωσε ο Σουλεϊμάν Σοϊλού, υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας, λίγες ημέρες μετά τους καταστρεπτικούς σεισμούς που στοίχισαν τη ζωή σε περισσότερους από 40.000 ανθρώπους.

Ο πρώτος σεισμός ήταν μεγέθους 6,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ με το επίκεντρο να εντοπίζεται στην περιοχή Ντεφνέ του Χατάι. Το εστιακός βάθος υπολογίζεται στα 16 χιλιόμετρα.

Ακολούθησε δεύτερη σεισμική δόνηση μεγέθους 5,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ με επίκεντρο την πόλη Σαμαντάχ και πάλι στο Χατάι. Το εστιακός βάθος υπολογίζεται στα 7 χιλιόμετρα.

Από πλευράς του ο αντιπρόεδρος της Τουρκίας Φουάτ Οκτάι, υποστηρίζοντας ότι δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας σε ό,τι αφορά την άνοδο της στάθμης της θάλασσας και έκανε έκκληση στους πολίτες «να μείνουν μακριά από τα κατεστραμμένα κτίρια».

Σύμφωνα με το BBC, εξαιτίας των νέων δονήσεων κατέρρευσαν νέα κτίρια, ενώ αναφέρθηκαν εγκλωβισμένοι. Την ίδια στιγμή τουρκική υπηρεσία αντιμετώπισης καταστροφών AFAD κάλεσε τους κατοίκους της επαρχίας Χατάι να μην πλησιάζουν στις ακτές, προειδοποιώντας ότι υπάρχει κίνδυνος να ανέβει η στάθμη της θάλασσας μετά τους δύο ισχυρούς σεισμούς, 6,4 και 5,8 βαθμών, που σημειώθηκαν σήμερα με επίκεντρο την κοινότητα Ντέφνε, κοντά στην Αντάκια και την κωμόπολη Σαμαντάγκ αντίστοιχα.

Μετά τους δύο σεισμούς, ο δήμαρχος του Μητροπολιτικού Δήμου Χατάι Λουτφού Σαβάς και ο δήμαρχος του Σαμαντάγκ Ρεφίκ Εριιλμάζ μοιράστηκαν τις εξελίξεις στην περιοχή.

«Προς το παρόν, το ηλεκτρικό ρεύμα έχει διακοπεί σε ολόκληρο το Samandag. Λάβαμε πληροφορίες ότι μπορεί να υπάρχουν πολίτες μας σε ένα ή δύο κτίρια» είπε ο Εριιλμάζ, ενώ ο Λουτφού Σαβάς, πρόσθεσε: «Το AFAD λαμβάνει αναφορές ότι κάποιοι βρίσκονται κάτω από τα ερείπια σε ορισμένες γειτονιές της Αττάκειας». Ο κυβερνήτης της Γκαζιαντέπ Νταβούτ Γκιούλ ανέφερε επίσης ότι ένα εγκαταλελειμμένο κτίριο κατέρρευσε μερικώς στην πόλη και δεν αναφέρθηκαν θύματα.

Σημειώνεται πως ανταποκριτές του Γαλλικού Πρακτορείου είπαν ότι οι σεισμοί έγιναν επίσης αισθητοί στο Χαλέπι, στη βορειοδυτική Συρία, όπου πανικόβλητοι κάτοικοι βγήκαν από τα σπίτια τους στον δρόμο. Ένας φωτορεπόρτερ είπε ότι είδε να πέφτουν τοίχοι κτιρίων τα οποία είχαν υποστεί ζημιές από τον μεγάλο σεισμό της 6ης Φεβρουαρίου.

Πηγή: Anadolu, Reuters

Διαβάστε επίσης:

Νέος σεισμός Τουρκία – Συρία: Καλούν του πολίτες να μην πλησιάζουν στις ακτές – Κίνδυνος να ανέβει η στάθμη της θάλασσας

Σεισμός στην Τουρκία: Σταματούν οι επιχειρήσεις διάσωσης – Πάνω από 41.000 οι νεκροί

Νέος ισχυρός σεισμός 6,3 Ρίχτερ στην Τουρκία – Αισθητός και στην Κύπρο

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter