Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ: Τα σχολεία δεν είναι και δεν θα γίνουν ορμητήρια φασιστών

Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ: Τα σχολεία δεν είναι και δεν θα γίνουν ορμητήρια φασιστών

«Ο αγώνας ενάντια στο φασισμό είναι ένας αγώνας καθημερινός και διαρκής που οφείλουμε όλοι και όλες να δίνουμε ο καθένας από το δικό του μετερίζι. Στα σχολεία, στα πανεπιστήμια, στις γειτονιές, τους χώρους εργασίας, αλλά και παντού, αγωνιζόμαστε για έναν κόσμο χωρίς διακρίσεις, έναν κόσμο αξιοπρέπειας και αλληλεγγύης ενάντια στο μίσος και το σκοτάδι», επισημαίνει σε ανακοίνωσή της η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με την νεοναζιστική επίθεση στην Σταυρούπολη.

Την νεοναζιστική επίθεση σε μαθητές και φοιτητές έξω από το 1ο και 2ο ΕΠΑΛ Σταυρούπολης σχολιάζει σε σχετική ανακοίνωσή της η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ, καλώντας ταυτόχρονα στην αντιφασιστική συγκέντρωση σήμερα το απόγευμα.

Αναλυτικά, αναφέρει:

«Με την ανοχή της αστυνομίας, κουκουλοφόροι νεοναζί επιτέθηκαν άλλη μια μέρα σε συγκεντρωμένους φοιτητές και μαθητές έξω από το 1ο και 2ο ΕΠΑΛ Σταυρούπολης στην Θεσσαλονίκη. Με τις ευλογίες της εγκληματικής οργάνωσης Χρυσής Αυγής, φασιστικές ομάδες του σχολείου σε συνεργασία με εξωσχολικά και περιθωριακά στοιχεία έχουν μετατρέψει το ΕΠΑΛ σε πεδίο μάχης.

Παρατηρητές στην κατάσταση αυτή παραμένουν τα υπ. Προ.Πο. και Παιδείας, καθώς μόνο μέλημα ήταν η απώθηση των συγκεντρωμένων φοιτητών και μαθητών με χημικά και κρότου λάμψης, αφήνοντας ανενόχλητους τους φασίστες να πετούν ακόμη και βόμβες μολότοφ μέσα από το προαύλιο του σχολείου. Ωστόσο, βίντεο που κάνουν τον γύρο του διαδικτύου δείχνουν πως και εντός του σχολείου υπήρξαν επιθέσεις, με τους φασίστες να έχουν στην κατοχή τους μαχαίρια και λοστάρια. Τα γεγονότα που σημειώθηκαν χθες και σήμερα δεν μπορούν με τίποτα να παραμείνουν ασχολίαστα, καθώς ευθύνες φέρει και η διεύθυνση του σχολείου που σιωπά, αλλά και η κυβέρνηση, αναβαθμίζοντας μια σειρά από ακροδεξιά στοιχεία εντός της ΝΔ.

Τα σχολεία δεν είναι και δεν θα γίνουν ορμητήρια φασιστών. Ο αγώνας ενάντια στο φασισμό είναι ένας αγώνας καθημερινός και διαρκής που οφείλουμε όλοι και όλες να δίνουμε ο καθένας από το δικό του μετερίζι. Στα σχολεία, στα πανεπιστήμια, στις γειτονιές, τους χώρους εργασίας, αλλά και παντού, αγωνιζόμαστε για έναν κόσμο χωρίς διακρίσεις, έναν κόσμο αξιοπρέπειας και αλληλεγγύης ενάντια στο μίσος και το σκοτάδι.

Καλούμε σήμερα στις 18:30 στην αντιφασιστική συγκέντρωση στην πλατεία Τερψιθέας».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter