Νέος Αυγένακης ο Τζαβάρας – Το αφήγημα περί επερχόμενης «νοθείας» φαίνεται είναι της μόδας στη ΝΔ

Ή ο επί της επικοινωνίας το πρόσταξε ή αμφότεροι, Αυγενάκης και Τζαβάρας φτιάχνουν το νέο αφήγημα της ΝΔ ενόψει των εκλογών της 26ης Μαΐου και όχι μόνο. 

Μετά τις χθεσινές δηλώσεις Αυγενάκη που ξεσήκωσαν θύελλα αντιδράσεων, σήμερα ο διατελέσας και υπουργός Πολιτισμού, Τζαβάρας επανήλθε στο θέμα της …νοθείας.

«Καλό θα είναι να βγούνε και να μας πούνε πόσες ελληνοποιήσεις έχουν γίνει, ποιοι έχουν ελληνοποιηθεί, κάτω από ποιες διαδικασίες έχουν γίνει αυτά τα πράγματα, ποιος είναι ο αριθμός των ανθρώπων εκείνων που δημιουργούν καχυποψία για χειρισμούς αδιαφανείς», δήλωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Ηλείας, Κωνσταντίνος Τζαβάρας, στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 fm».

Διαβάστε ακόμη: Οι δικηγόροι αντιδρούν στις δηλώσεις Αυγενάκη: Εκτός πραγματικότητας τα περί «νοθείας»

Κληθείς να σχολιάσει τη δήλωση του γραμματέα της ΝΔ Λευτέρη Αυγενάκη ότι «υπάρχει ο φόβος και διάχυτη η πληροφόρηση ότι κάποιοι είναι αποφασισμένοι, δεν νομίζω ότι θα γίνουν συντονισμένες ενέργειες από πλευράς ΣΥΡΙΖΑ αν τα καταφέρουν, αν τους επιτρέψουμε να αλλοιώσουν τα εκλογικά αποτελέσματα» ο κ. Τζαβάρας ανέφερε: «Ο γραμματέας της ΝΔ μετέφερε στο προσκήνιο τις φήμες που κυκλοφορούν στην κοινωνία, όπου κι εγώ στις περιοδείες μου δέχομαι ερωτήσεις, σχετικά με κάποιες ελληνοποιήσεις που γίνονται, σχετικά με κάποιες διαδικασίες που θρυλούνται, πλην όμως δεν είμαστε σε θέση αυτή τη στιγμή να κατανοήσουμε εάν και κατά πόσο μπορούν να επηρεάσουν το αποτέλεσμα των εκλογών».

«Δεν τίθεται θέμα διαφωνίας μου με τη δήλωση που έκανε ο γραμματέας της Νέας Δημοκρατίας», πρόσθεσε ο κ.Τζαβάρας και διευκρίνισε: «Αυτό που αποδίδει ο γραμματέας της ΝΔ είναι ο φόβος που προκύπτει από τον αδιαφανή τρόπο με τον οποίο χειρίζεται η κυβέρνηση τα εκλογικά θέματα, σε συνδυασμό με αυτή την ακατάσχετη παροχολογία από την οποία προκύπτει η απόφαση του κ. Τσίπρα παντί σθένει και πάση δυνάμει να μειώσει τη διαφορά που υπάρχει μεταξύ των δύο κομμάτων».

«Κάνω έκκληση σε όλους και σε όλες: Σε αυτές τις εκλογές που για πρώτη φορά ο ελληνικός λαός μετά από τέσσερα χρόνια θα κληθεί να μας δώσει τη γνώμη του, την απόφασή του, την σκέψη του, την κρίση του, τη στιγμή που όλοι περιμένουμε την άλλη Κυριακή την ετυμηγορία του λαού, αυτή θα πρέπει να την προετοιμάσουμε με τον καλύτερο και τον δημοκρατικότερο τρόπο, ώστε αυτό που θα προκύψει να είναι ανόθευτη η βούληση του ελληνικού λαού για τον τρόπο με τον οποίο θέλει μετά την άλλη Κυριακή να υπάρξουν αλλαγές σε αυτόν τον τόπο», τόνισε.

«Σε κάθε περίπτωση», κατέληξε, «θα είναι καλό για μια κυβέρνηση δημοκρατική να υπάρξει πλήρης διαφάνεια στις διαδικασίες και στους όρους κάτω από τους οποίους το υπουργείο Εσωτερικών και οι άλλες αρμόδιες αρχές δημιουργούν τη διαδικασία προς την επόμενη Κυριακή».

Μυστικά & Documento

09/05/2021, 17:00
Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader