Νέος ενεργός λογαριασμός της συζύγου Παπαντωνίου στο μικροσκόπιο των ανακριτών

Λογαριασμό της Σταυρούλας Κουράκου που ανοίχθηκε το 2016 σε ελβετική τράπεζα από την σύζυγο του Γιάννου Παπαντωνίου, και δέχτηκε τον Σεπτέμβριο της ίδιας χρονιάς ποσόν 4,6 εκατομμυρίων ελβετικών φράγκων διερευνούν τώρα οι ανακριτές κατά της Διαφθοράς.

Ο επίμαχος λογαριασμός φέρεται να είχε κίνηση μέχρι πρόσφατα μέσω πέντε υπολογαριασμών και οι ανακριτές με κατεπείγον συμπληρωματικό αίτημα που απέστειλαν στις Ελβετικές Αρχές τον Δεκέμβριο ζητούν την συνδρομή τους ώστε να τους παρασχεθούν στοιχεία για τον συγκεκριμένο λογαριασμό και όλες τις κινήσεις που τον αφορούν για το χρονικό διάστημα από τις 30 Αυγούστου 2017 έως και σήμερα.

Στο αίτημα τους επισημαίνουν πως τα ποσά που διακινήθηκαν ή διακινούνται ακόμη μέσω του επίμαχου λογαριασμού αποτελούν μέρος των “παράνομων ωφελειών” που έλαβε ως υπουργός Εθνικής Άμυνας ο κατηγορούμενος Γιάννος Παπαντωνίου για την σύμβαση, που υπογράφηκε το 2003, εκσυγχρονισμού μέσης ζωής έξι φρεγατών τύπου «S» του Πολεμικού Ναυτικού με αντισυμβαλλόμενα μέρη την εταιρεία Ελληνικά Ναυπηγεία Α.Ε, ως κύριο ανάδοχο με υποκατασκευαστή την εταιρεία THALES NEDER LAND B.V. και το υπουργείο Εθνική Άμυνας.

Οι ανακριτές αναφέρουν μάλιστα πως απολογούμενο το προφυλακισμένο πλέον ζεύγος Παπαντωνίου υποστήριξε πως ο επίμαχος λογαριασμός είναι ενεργός και ζητούν από τις Ελβετικές αρχές να κινηθούν όσο πιο άμεσα μπορούν για την αποστολή στοιχείων.

Επισημαίνουν επίσης πως ο κ. Παπαντωνίου όχι μόνο δεν συναίνεσε στο άνοιγμα λογαριασμών του στην Γαλλία αλλά “άσκησε και σχετικά ένδικα μέσα κατά του αιτήματος μας περί παροχής δικαστικής συνδρομής (σσ στις γαλλικές αρχές) καταδεικνύοντας την πρόθεσή του να μην συνεργαστεί με τις ελληνικές ανακριτικές αρχές”.

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλα sites δεν θα δημοσιεύονται. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.