Νέος «Γολγοθάς» για τους γονείς του Τσάρλι Γκαρντ – Δεν τους αφήνουν να τον πάρουν για να πεθάνει σπίτι του

Νέος «Γολγοθάς» για τους γονείς του Τσάρλι Γκαρντ – Δεν τους αφήνουν να τον πάρουν για να πεθάνει σπίτι του

Οι γονείς του μικρού Τσάρλι Γκαρντ, που πάσχει από μια σπάνια ασθένεια και βρίσκεται στο τελικό στάδιο, κατηγόρησαν σήμερα το νοσοκομείο όπου νοσηλεύεται το αγοράκι ότι τους εμποδίζουν να το πάρουν στο σπίτι τους για να πεθάνει εκεί, με αποτέλεσμα να συνεχίζεται η δικαστική αντιπαράθεση που στάθηκε αφορμή να παρέμβει στην υπόθεση ακόμη και ο πάπας Φραγκίσκος.

Το Νοσοκομείο Γκρέιτ Όρμοντ Στριτ ανέφερε στο δικαστήριο ότι το γεγονός πως ο Τσάρλι χρειάζεται επεμβατικό μηχανικό αερισμό σημαίνει πως δεν είναι δυνατόν να του παρασχεθεί η κατάλληλη προθανάτια φροντίδα στο σπίτι των γονιών του.

Ο Γολγοθάς του παιδιού, που είναι ηλικίας μόλις 11 μηνών και πάσχει από μια σπάνια ασθένεια που προκαλεί σταδιακά βλάβες στον εγκέφαλο και τους μύες, στάθηκε αφορμή για να ξεκινήσει μια μεγάλη συζήτηση στους ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης για το αν οι γιατροί ή οι γονείς θα πρέπει να αποφασίζουν για τη μοίρα των μικρών ασθενών.

Ο Τσάρλι χρειάζεται τραχειοσωλήνα για να αναπνέει. Δεν βλέπει, δεν ακούει και δεν μπορεί να καταπιεί. Οι γονείς του, η Κόνι Γέιτς και ο Κρις Γκαρντ, εγκατέλειψαν τον δικαστικό αγώνα και αποφάσισαν να τον αφήσουν να πεθάνει αφού οι τελευταίες εξετάσεις που έκανε έδειξαν ότι η κατάστασή του έχει επιδεινωθεί τόσο που είναι αδύνατον να σωθεί. Ωστόσο η Γέιτς επανήλθε σήμερα στο δικαστήριο, αυτή τη φορά για να ρυθμίσει πρακτικά ζητήματα για το πώς θα τερματιστεί η ζωή του γιου της.

Οι γονείς θέλουν να πάρουν τον Τσάρλι στο σπίτι τους ή στο σπίτι κάποιου στενού συγγενή ή φίλου για να ζήσει εκεί τις τελευταίες ώρες της ζωής του, πριν κλείσουν τα μηχανήματα. Ο δικηγόρος τους, ο Γκραντ Άρμστρονγκ, υποστήριξε ότι το νοσοκομείο θέτει το ένα εμπόδιο μετά το άλλο στους γονείς.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter