Ισχυρός σεισμός 6,1 Ρίχτερ ανοιχτά της Καρπάθου – Αισθητός και σε Κύπρο και Αίγυπτο – Τι λένε οι σεισμολόγοι

Ισχυρός σεισμός 6,1 Ρίχτερ ανοιχτά της Καρπάθου – Αισθητός και σε Κύπρο και Αίγυπτο – Τι λένε οι σεισμολόγοι
Πηγή Φωτογραφίας: Facebook.com/Gerasimos Chouliaras

Ισχυρός σεισμός μεγέθους 6,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 8:32 ανοιχτά της Καρπάθου, σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο Αθηνών.

Ο σεισμός σημειώθηκε στο θαλάσσιο χώρο 156 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της Καρπάθου.

Το εστιακό του βάθος ήταν 66,3 χιλιόμετρα.

Ο σεισμός έγινε ιδιαίτερα αισθητός επίσης σε Σαντορίνη, Κρήτη αλλά και στα Δωδεκάνησα όπως επίσης σε Κύπρο και Αίγυπτο.

«Ο σεισμός έγινε σε θαλάσσια περιοχή και δεν υπάρχει υψηλή διακινδύνευση και δεν θα υπάρχουν προβλήματα. Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, δεν περιμένουμε μετασεισμούς», είπε ο καθηγητής Δυναμικής, Τεκτονικής, Εφαρμοσμένης Γεωλογίας και Διαχείρισης Φυσικών Καταστροφών και πρόεδρος του ΟΑΣΠ Ευθύμιος Λέκκας, μιλώντας στον ΣΚΑΪ και πρόσθεσε πως είναι έξω από το ελληνικό τόξο.

Η νέα αυτή ισχυρή σεισμική δόνηση σημειώνεται μία βδομάδα μετά τα 6,3 Ρίχτερ που σημειώθηκαν σε θαλάσσιο χώρο νοτιοανατολικά της Κρήτης.

Αισθητή η δόνηση σε Κύπρο και Αίγυπτο

Από την πλευρά του, ο Γεράσιμος Χουλιάρας, με ανάρτησή του στο Facebook, δημοσιεύει γραφήματα για τον σεισμό και διευκρίνισε ότι σημειώθηκε στο ελληνικό γεωδυναμικό τόξο. «Ισχυρός σεισμός μεγέθους 6,1 Ρίχτερ στις 8:32 το πρωί στο “Ελληνικό γεωδυναμικό τόξο” με επίκεντρο σε μεγάλη απόσταση και σε μεγάλο εστιακό βάθος ώστε να μην έχει δημιουργήσει προβλήματα. Ο σεισμός έγινε αισθητός στην Αίγυπτο, στην Κύπρο και αυτό εξηγείται από το μεγάλο εστιακό βάθος του στην βυθιζόμενη Αφρικανική πλάκα».

«Δεν είναι σεισμός που θα δημιουργήσει προβλήματα»

«Είναι αρκετά μακριά και λόγω και του μεγάλου βάθους μπορώ να είμαι πολύ καθησυχαστικός. Είναι σεισμός βάθους, δεν είναι σεισμός που θα δημιουργήσει προβλήματα. Θα δούμε πώς εξελίσσεται, το μέγεθος ακούγεται ανησυχητικό αλλά δεν είναι ανησυχητικός είναι ευεργετικός και φεύγει μαζί του μια τεράστια ενέργεια από το εσωτερικό του πλανήτη», υπογράμμισε ο Γεράσιμος Χουλιάρας, μιλώντας νωρίτερα στην ΕΡΤ.

Ο διευθυντής ερευνών του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου τόνισε ότι «δεν περιμένουμε να επηρεάσει αλλά ρήγματα γιατί είναι πολύ μακριά από τα άλλα ρήγματα που έχουν ενεργοποιηθεί εκεί. Να προσέξουμε τους σεισμούς που είναι κοντά στην Κρήτη, αυτός ο σεισμός δεν συνδέεται».

Τσελέντης: Καμία ανησυχία από τον σεισμό ανοιχτά της Καρπάθου

Καθησυχαστικοί εμφανίζονται οι σεισμολόγοι σχετικά με τον σεισμό των 6,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που σημειώθηκε νωρίτερα σήμερα ΝΑ της Καρπάθου.

«Δεν υπάρχει καμία ανησυχία», δήλωσε στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Αθηνών, καθηγητής Άκης Τσελέντης, επισημαίνοντας πως το επίκεντρο του σεισμού ήταν στη θάλασσα.

 

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter