Νέος Κλούνεϊ κι ένας «Μυστικός κήπος» με θαύματα (Trailer)

Νέος Κλούνεϊ κι ένας «Μυστικός κήπος» με θαύματα (Trailer)

Δύο ταινίες για να βγάλετε τη χρονιά με την κατάλληλη διάθεση. Το νέο σκηνοθετικό πόνημα του Τζορτζ Κλούνεϊ «Midnight sky» ταιριάζει γάντι με τις δυστοπικές τούτες μέρες, ενώ ο «Μυστικός κήπος» ζωντανεύει την παιδική φαντασία σε ένα σκοτεινό παραμύθι με τον Κόνιν Φερθ.

Το σινεμά του σκηνοθέτη Τζορτζ Κλούνεϊ μετριέται σε μονοψήφιο αριθμό ταινιών. Κοινό στοιχείο των περισσοτέρων δημιουργιών του («Εξομολογήσεις ενός επικίνδυνου μυαλού», «Καληνύχτα και καλή τύχη», «Αι Ειδοί του Μαρτίου») είναι ένας ήρωας που βρίσκεται μπροστά σε κρίσιμο ηθικό δίλημμα. Πριν από τρία χρόνια ο Τζορτζ Κλούνεϊ είχε δώσει την πιο πολιτική ταινία του, το θαυμάσιο αν και παραγνωρισμένο «Suburbicon», που αφορούσε στο βιτριολικό πορτρέτο της μεταπολεμικής Αμερικής με βάση ένα αυθεντικό γεγονός ρατσιστικής βίας που συνέβη στο Λεβιτάουν της Πενσιλβάνια το 1957. Από το παρελθόν στο μέλλον μας ταξιδεύει ο Κλούνεϊ με το «Midnight sky» και συγκεκριμένα στο 2049. Σε ένα σκηνικό που ταιριάζει γάντι με τις δυστοπικές τούτες μέρες, ο αμερικανός σταρ υποδύεται έναν ετοιμοθάνατο επιστήμονα που έχει αφιερώσει όλη την ζωή του – με το αντίστοιχο προσωπικό κόστος- στην ανακάλυψη άλλων πλανητών που μπορούν να φιλοξενήσουν το ανθρώπινο είδος, καθώς η Γη έχει φτάσει στο σημείο μηδέν. Απόλυτη μοναξιά (ο ήρωας είναι ο μόνος που μένει στη Γη που καταστρέφεται από ραδιενέργεια και επιχειρεί να προειδοποιήσει τις διαστημικές αποστολές που επιστρέφουν στον πλανήτη), αίσθηση αγωνίας αλλά και κάποιες δυνατές εικόνες δράσης αλά «Gravity» με το διαστημόπλοιο «Αιθέρας» με το οποίο επικοινωνεί ο ήρωας προσδίδουν στο καλοφτιαγμένο αν και κάπως μονότονο χωρίς δυνατές κορυφώσεις sci-fi του Κλούνεϊ την χροιά του υπαρξιακού δράματος με οικολογικές αναφορές. Το σενάριο είναι βασισμένο σε ένα μυθιστόρημα της Λίλι Μπρουκς Ντάλτον και συμπρωταγωνιστούν οι Φελίσιτι τζόουνς, Ντέιβιντ Ογιέλοου. Η ταινία είναι Νο 1 αυτή την εποχή στο Netflix.

Ο «Μυστικός κήπος» του Μαρκ Μάντεν έχει για πρωταγωνίστρια την 10χρονη κακομαθημένη Μαίρη που χάνει τους γονείς της και υποχρεώνεται να ταξιδέψει από την ζεστή Ινδία στο κρύο Γιορκσάιρ της Αγγλίας, προκειμένου να ζήσει στην πλούσια αλλά ψυχρή έπαυλη ενός μακρινού θείου της. Το έργο είναι βασισμένο στην αυτοβιογραφική νουβέλα της Φράνσις Χόντσον Μπάρνετ που γράφτηκε το 1911 και ζωντανεύει με υποδειγματική φαντασία το παιδικά όνειρα και κυρίως την ανάγκη των παιδιών όχι μόνο για αγάπη αλλά και για αυθεντικές περιπέτειες ακόμη και αν αυτές βρίσκονται μόνο στο μυαλό τους. Εξαιρετικό επίπεδο παραγωγής και καλλιτεχνικής διεύθυνσης, μια πρωταγωνίστρια – η μικρή Ντίξι Έγκερικ αποδεικνύεται τουλάχιστον θαρραλέα στον απαιτητικό ρόλο της- χάρμα οφθαλμών κι ένα σπουδαίο καστ (από τον Κόλιν Φερθ στο ρόλο του καταθλιπτικού θείου έως την απολαυστική Τζούλι Γουότερς) σε υποστηρικτικούς ρόλους, στο παραμύθι που προβάλλεται στην Cosmote Tv. 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter