Νέος ΚΟΚ: Αυστηρότερος για τις επικίνδυνες παραβάσεις – Τι αλλάζει με τις πινακίδες

Νέος ΚΟΚ: Αυστηρότερος για τις επικίνδυνες παραβάσεις – Τι αλλάζει με τις πινακίδες

Σχέδιο νόμου για το κυρωτικό πλαίσιο του ΚΟΚ με σκοπό να γίνουν αυστηρότερες οι ποινές για τις επικίνδυνες παραβάσεις προωθεί το υπουργείο Μεταφορών όπως δήλωσε σήμερα ο Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, αρμόδιος για τις Μεταφορές Κ. Παπαδόπουλος. Στις παραβάσεις αυτές στις οποίες οφείλονται τα πιο σοβαρά δυστυχήματα, περιλαμβάνονται η οδήγηση υπό την επήρεια μέθης, η παραβίαση του ερυθρού σηματοδότη και οι αντικανονικές προσπεράσεις.

Πριν τα Χριστούγεννα

«Αυτές οι συμπεριφορές πρέπει να εξαλειφθούν γιατί στοιχίζουν ζωές και προκαλούν βαρύτατους τραυματισμούς με μεγάλο κόστος στην κοινωνία, αλλά και στην οικονομία. Ταυτόχρονα, «απενοχοποιείται το αυτοκίνητο», καθώς δεν θα αφαιρούνται πινακίδες για συγκεκριμένες παραβάσεις, στις οποίες η ευθύνη βαρύνει τον οδηγό. Δεν θα τιμωρείται όλη η οικογένεια με την ακινητοποίηση του αυτοκινήτου, αν ένα μέλος της κάνει την παράβαση. Το νέο σχέδιο νόμου για το κυρωτικό πλαίσιο του Κώδικα προβλέπεται να τεθεί σε διαβούλευση πριν από τα Χριστούγεννα και όλες αυτές οι προβλέψεις θα λάβουν την τελική τους μορφή, αφού αξιολογηθούν όλες οι προτάσεις».

Οσον αφορά στην υπόσχεση της κυβέρνησης για μηδενικό ΦΠΑ στα κράνη, ακόμα είναιστο στάδιο της… εξέτασης σε συνεργασία με το Υπουργείο Οικονομικών.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter