Τι προβλέπει νέο νομοσχέδιο

Νέος ΚΟΚ: Οι 6 παραβάσεις που θα οδηγούν σε αφαίρεση διπλώματος και πινακίδων

Πολύ αυστηρές θα είναι οι ποινές για συγκεκριμένες παραβάσεις τις οποίες κάνουν καθημερινά χιλιάδες Έλληνες οδηγοί, όπως προβλέπει ο νέος ΚΟΚ, και με βάση τα όσα γράφονται στο νομοσχέδιο του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών που κατατέθηκε στη Βουλή.

Μπορεί να πρόστιμα να μειώθηκαν κατα περίπου 40%, και θα αυξάνονται έως και 300% ανάλογα με τα εισοδήματα του παραβάτη, ωστόσο αυστηροποιούνται παραβάσεις στις οποίες υποπίπτουν καθημερινά χιλιάδες οδηγοί.

Ειδικότερα πέρα των προστίμων το ύψος των οποίων θα οριστικοποιηθούν το επόμενο διάστημα, θα αφαιρείται επιτόπου από το όργανο που θα βεβαιώνει την παράβαση, η άδεια οδήγησης και οι πινακίδες για 60 ημέρες για τους οδηγούς οι οποίοι:

1. Χρησιμοποιούν το κινητό (στέλνουν μηνύματα, τραβάνε selfies κλπ) ή μιλάνε σε αυτό χωρίς τη χρήση bluetooth ακουστικού (χωρίς καλώδιο).

2. Μπαίνουν στις Λωρίδες Έκτακτης Ανάγκης – ΛΕΑ (Αττική οδός, Εθνικές οδοί κλπ), έστω και για λίγα μέτρα (η βεβαίωση τη παράβασης θα μπορεί να γίνει και με κάμερες).

3. Δεν φορούν ζώνη ασφαλείας (για όλους τους επιβάτες) και κράνος οι αναβάτες μοτοσικλέτας.

4. Ρίχνουν εκτός οχήματος απορρίμματα, αποτσίγαρα κλπ.

5. Δεν έχουν τοποθετήσει τα παιδιά στα ανάλογα παιδικά καθίσματα.

6. Έχουν σταθμεύσει σε ράμπες αναπήρων ή σε θέσεις για ΑμεΑ.

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλα sites δεν θα δημοσιεύονται. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.