Νέος πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Αριστεράς ο Χάιτς Μπιερμπάουμ

Νέος πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Αριστεράς ο Χάιτς Μπιερμπάουμ

Με την ισπανική εκδοχή της Διεθνούς, την υπερψήφιση του κειμένου πολιτικής απόφασης και την εκλογή της νέας ηγεσίας του ολοκληρώθηκε σήμερα το 6ο Συνέδριο της Ευρωπαϊκής Αριστεράς (ΕΑ), που διεξήχθη για τρεις ημέρες στη Μάλαγα της Ισπανίας.

Νέος πρόεδρος της ΕΑ είναι ο Χάιτς Μπιερμπάουμ, υπεύθυνος του τμήματος διεθνών Διεθνών Σχέσεων της γερμανικής Αριστεράς (Die Linke), ενώ η ομάδα των έξι αντιπροέδρων αποτελείται από τους Μαϊτέ Μόλα (Κ.Κ. Ισπανίας). Άννα Μίκκολα (Αριστερή Συμμαχία – Φινλανδία), Πιερ Λοράν (Γαλλικό Κ.Κ.), Νατάσα Θεοδωρακοπούλου (ΣΥΡΙΖΑ), Μαργκαρίτα Μίλεβα (Βουλγαρική Αριστερά) και Πάολο Φερρέρο (Κομμουνιστική Επανίδρυση – Ιταλία).

Ο Χάιντς Μπιερμπάουμ εξελέγη με τις θετικές ψήφους του 66,7% των συνέδρων (το 22,4% ψήφισε αρνητικά και το 10,9% απείχε). Διαδέχεται τον Γκρέγκορ Γκίζι, εμβληματικό ηγέτη της γερμανικής Αριστεράς.

Ο Μπιερμπάουμ κατάγεται από την άλλοτε Δυτική Γερμανία και συγκεκριμένα από το κρατίδιο του Ζάαρλαντ, που βρίσκεται στα σύνορα της Γερμανίας με τη Γαλλία και το Λουξεμβούργο. Με σπουδές στην κοινωνιολογία και τα οικονομικά, υπήρξε για πολλά χρόνια γραμματέας του συνδικάτου μετάλλου IG Metall (1980-1996), ενώ κατόπιν πολιτικά εντάχθηκε στην WASG του Όσκαρ Λαφοντέν. Ηγήθηκε της Αριστεράς σε τοπικές εκλογές του κρατιδίου του, εκλεγόμενος βουλευτής. Θήτευσε επίσης στην Πολιτική Γραμματεία της Ευρωπαϊκής Αριστεράς.

Πηγή avgi.gr

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter