Νέος Πρόεδρος του ΣτΕ με σύντομη ημερομηνία λήξης ο Αθανάσιος Ράντος

Νέος Πρόεδρος του ΣτΕ με σύντομη ημερομηνία λήξης ο Αθανάσιος Ράντος

Ο Αθανάσιος Ράντος είναι ο νέος πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Ο Αθανάσιος Ράντος, ο αρχαιότερος αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου, είναι ο νέος πρόεδρος του Συμβουλίου Επικρατείας. Την επιλογή του κ. Ράντου από το υπουργικό συμβούλιο, μετά από εισήγηση του υπουργού Δικαιοσύνης, ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στ. Πέτσας.

«Το Υπουργικό Συμβούλιο, κατόπιν εισήγησης του υπουργού Δικαιοσύνης, επέλεξε για τη θέση του προέδρου του Συμβουλίου της Επικρατείας τον μέχρι σήμερα αρχαιότερο αντιπρόεδρό του, κ. Αθανάσιο Ράντο», αναφέρει η ανακοίνωση.

Εντύπωση κάνει η επιλογή του κ. Ράντου ως νέου προέδρου του ΣτΕ, και μάλιστα σε μία ιδιαίτερα κρίσιμη περίοδο για το ανώτατο ακυρωτικό δικαστήριο, καθώς είναι γνωστό ότι σε λίγους μήνες, και συγκεκριμένα τον ερχόμενο Ιούνιο, ο κ. Ράντος αποχωρεί από το δικαστικό σώμα, λόγω συνταξιοδότησης, γεγονός που σημαίνει ότι θα πρέπει να κινηθούν εκ νέου οι διαδικασίες για εκλογή νέου προέδρου του ΣτΕ. 

Δήλωση Ράντου

Ο Αθανάσιος Ράντος, δήλωσε τα εξής για την εκλογή του:

«Ευχαριστώ την Πολιτεία που, με το κατά το Σύνταγμα αρμόδιο όργανό της, το υπουργικό συμβούλιο, με τίμησε με το ανώτατο για την Δικαιοσύνη αξίωμα του προέδρου του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Για το σύντομο διάστημα που μου απομένει να ασκήσω τα νέα καθήκοντα μέχρι την αφυπηρέτηση, δεν μπορώ να υποσχεθώ στην Πολιτεία, την κοινωνία και τον πολίτη, τίποτα άλλο παρά ο,τι ήταν το αποκλειστικό ενδιαφέρον όλα αυτά τα 47 χρόνια: Κάθε προσπάθεια και μόχθο για ένα δικαστήριο που, διατηρώντας το κύρος του και την περιωπή του, θα είναι ανοικτό στην κοινωνία και τον πολίτη και θα προσπαθεί να επιλύει αποτελεσματικά τις διαφορές, όπως αρμόζει σε κάθε δικαστήριο Ευρωπαϊκής χώρας που σέβεται τον εαυτό του».

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter