Νέος πρωθυπουργός της Σαουδικής Αραβίας διορίστηκε ο Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν

Νέος πρωθυπουργός της Σαουδικής Αραβίας διορίστηκε ο Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν

Ο πρίγκιπας-διάδοχος της Σαουδικής Αραβίας, de facto ηγέτης του βασιλείου και -κατά την CIA- ενορχηστρωτής της βίαιης δολοφονίας του δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασόγκι, Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν, διορίστηκε πρωθυπουργός με βασιλικό διάταγμα που εκδόθηκε την Τρίτη.

Ειδικότερα, και σύμφωνα με το σαουδαραβικό πρακτορείο ειδήσεων SPA, εξεδόθη βασιλικό διάταγμα που αφορά τον ανασχηματισμό της κυβέρνησης, στο πλαίσιο του οποίου μεταξύ άλλων τοποθετείται και ο Γιουσούφ μπιν Αμπντάλα μπιν Μουχάμαντ αλ Μπουνιάν στη θέση του νέου υπουργού Παιδείας. Ο πρώην υφυπουργός Άμυνας, Χαλίντ μπιν Σαλμάν, γιος του βασιλιά, είναι ο νέος υπουργός Άμυνας.

Οι υπουργοί που παραμένουν στις θέσεις τους είναι ο υπουργός Ενέργειας (πρίγκηπας Αμπντουλαχίζ μπιν Σαλμάν), ο υπουργός Εξωτερικών (πρίγκηπας Φαϊσάλ μπιν Φαρχάν), ο υπουργός Επενδύσεων (Χάλιντ μπιν Αμπντουλαζί αλ Φάλιχ), ο υπουργός Εσωτερικών (Πρίγκηπας Αμπντουλαζίζ μπιν Σαούντ μπιν Ναγιέφ μπιν Αμπντουλαζίζ) και ο υπουργός Οικονομίας (Μοχάμεντ μπιν Αμπντουλάχ αλ Ζαντάαν).

Πηγή: Reuters

Διαβάστε επίσης:

Ξετσίπωτος Πρίγκιψ

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter